της Βασιλικής Κουρλιμπίνης, capital.gr*

Στα επενδυτικά “ραντάρ” μπαίνει ο Πειραιάς, καθώς μετά την επένδυση της Cosco στο λιμάνι και την επικείμενη άφιξη του μετρό, που θα προσδώσει συγκοινωνιακό πλεονέκτημα στην περιοχή, έχει ανοίξει ο δρόμος για μεγάλα deals στο ξενοδοχειακό real estate.

main

Οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει και αφορούν σε δύο νέες μονάδες. Η μια εντάσσεται στο επενδυτικό project της εταιρείας  ανάπτυξης ακινήτων Dimand, που πρόσφατα εξαγόρασε τρία οικοδομικά τετράγωνα  που ανήκαν στην Παπαστράτος και θα προχωρήσει  στην μετατροπή των παλαιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας σε ένα σύγχρονο συγκρότημα, μια επένδυση συνολικής ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί σε βάθος πενταετίας.

Στις ιδιοκτησίες που απέκτησε η Dimand περιλαμβάνεται το κεντρικό κτήριο που διαθέτει οικόπεδο 6.900 τ.μ. με κτίσματα εμβαδού 30.000 τ.μ. Σύμφωνα με το προγραμματισμό της εταιρείας, το κτήριο θα έχει δύο χρήσεις, δηλαδή ξενοδοχείο και εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα, η Dimand συζητά τη συνεργασία με γνωστή αλυσίδα για τη διαχείριση του ξενοδοχείου που σχεδιάζει.

Η Dimand έχει ήδη συμφωνήσει με την Grivallia Property για την πρώτη φάση της επένδυσης, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, που αφορά την ανακατασκευή του κτηρίου “Vomva”. Η συμφωνία της Grivalia προβλέπει την εξαγορά από την εισηγμένη εταιρεία του “Vomva building” αφότου αυτό ανακαινισθεί και εκμισθωθεί.

Η επένδυση, εκτός του ξενοδοχείου, θα περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων, γραφεία και επιπλωμένες κατοικίες, ενώ ο δήμος του Πειραιά έχει προχωρήσει στην υπογραφή συμφώνου συναντίληψης με την εταιρεία Dimand για την ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου.

Τη δημιουργία ξενοδοχείου  στη χερσαία λιμενική ζώνη στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των επιβατών κρουαζιέρας βολιδοσκοπεί και ο κινεζικός κολοσσός της Cosco, μετά και τα εγκαίνια της νέας προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr