Η αύξηση που παρουσιάζει ο τουρισμός της Ελλάδας, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρείες να εισάγουν όλο και περισσότερες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς.

Η Wizz Air ανακοίνωσε την έναρξη πτήσεων από την Αθήνα προς το Λονδίνο. Η προσεχής σύνδεση θα ξεκινήσει στις 29 Απριλίου με καθημερινή πτήση. Επίσης, η Wizz Air εισάγει νέα σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη από τη νέα βάση της στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη θα είναι 3 φορές την εβδομάδα και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου του 2018.

Η Ryanair ανακοίνωσε τη νέα σύνδεση Θεσσαλονίκη – Νυρεμβέργη, η οποία θα πραγματοποιείται με συχνότητα δύο εβδομαδιαίων πτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2018, το οποίο θα ξεκινήσει το Μάρτιο. Επίσης, ανακοίνωσε το νέο της δρομολόγιο από Κέρκυρα προς τη Ρώμη (αεροδρόμιο Τσιαμπίνο), το οποίο θα πραγματοποιείται με συχνότητα τριών εβδομαδιαίων πτήσεων ως μέρος του καλοκαιρινού προγράμματος του 2018 που ξεκινάει τον Ιούνιο.

Η TUI Fly Belgium θα προσφέρει το 2018 νέες συνδέσεις από Ελλάδα προς Βρυξέλλες. Αναλυτικότερα, θα εισάγει νέα σύνδεση με Καβάλα από της 4 Μαΐου του 2018, με Χανιά από 26 Απριλίου 2018, με Κέρκυρα από 22 Απριλίου έως 7 Οκτωβρίου 2018, με Ηράκλειο από 2 Μαϊου 2018, με Κω από 26 Απριλίου, 1 φορά την εβδομάδα, με Μύκονο – Σαντορίνη από 29 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, με Μυτιλήνη – Καβάλα από 29 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2018, με Σάμο – Σαντορίνη από 3 Μαϊου έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, 1 φορά την εβδομάδα και με Ζάκυνθος από 27 Απριλίου έως 12 Οκτωβρίου 2018.

Η Ελβετική αεροπορική εταιρεία Edelweiss (θυγατρική της Swiss International Air Lines) επεκτείνεται στην Ελληνική αγορά προσθέτοντας στο δίκτυό της τα Χανιά. Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου, με μια πτήση την εβδομάδα. Η πτήση θα αναχωρεί κάθε Τετάρτη από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και η επιστροφή θα πραγματοποιείται την ίδια ημέρα από Χανιά.

Η αεροπορική εταιρία Germania ενεργοποίησε τις κρατήσεις για το πρόγραμμα πτήσεων του 2018 από το αεροδρόμιο Münster Osnabrück, το οποίο περιλαμβάνει, και τη Θεσσαλονίκη, με πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Από τα υπόλοιπα γερμανικά αεροδρόμια, η Germania εισήγαγε τη νέα πτήση Δρέσδη-Αθήνα, ενώ από τη Νιρεμβέργη νέες συνδέσεις με Κω και Κρήτη.

Η Eurowings να διευρύνει τις συνδέσεις με την Ελλάδα από την Αυστρία  στο θερινό πρόγραμμα του 2018. Αναλυτικότερα, η σύνδεση Λιντς – Κέρκυρα θα γίνεται από 1η Μαϊου, 1 φορά την εβδομάδα, η σύνδεση Σάλτσμπουργκ – Κέρκυρα θα γίνεται από 5 Μαϊου 2018, 1 φορά την εβδομάδα, η σύνδεση Σάλτσμπουργκ – Κως θα γίνεται από 2 Μαϊου 2018, 1 φορά την εβδομάδα και η σύνδεση Σάλτσμπουργκ – Ρόδος θα γίνεται από 3 Μαϊου 2018, 1 φορά την εβδομάδα.

Στην απευθείας σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με το Λονδίνο προχωρά η μεγάλη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet από το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι πτήσεις, που θα γίνονται με αεροπλάνο 188 θέσεων, ξεκινούν τον Ιούλιο και για δυο μήνες σε πρώτη φάση, από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ του Λονδίνου προς την Νέα Αγχίαλο.

Η Κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways πρόκειται να προσθέσει στο δίκτυό της απευθείας πτήσεις από την Πάτρα (αεροδρόμιο Αράξου) και την Αλεξανδρούπολη για τη Λάρνακα.

Η Air France, από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, θα συνεχίσει να δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ταξιδέψουν από Αθήνα προς Νίκαια, Τουλούζη και Μασσαλία.

Η αεροπορική εταιρεία Jet2.com εισήγαγε νέα δρομολόγια, που θα συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2018. Ειδικότερα, κάθε Πέμπτη από το αεροδρόμιο του Leeds – Bradford προς Κέρκυρα, κάθε Σάββατο από το αεροδρόμιο του Leeds – Bradford προς Κω και κάθε Κυριακή από το αεροδρόμιο του Λονδίνου – Stansted προς Κέρκυρα.

Η αεροπορική εταιρεία British Airways, προσθέτει στο δίκτυό της από το καλοκαίρι του 2018, την Κεφαλονιά. Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 15 Μαΐου και θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου 2018.