της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Πριν από δύο χρόνια το όνομα του Θεόδωρου Δουζόγλου δεν ήταν γνωστό, τουλάχιστον στον τουριστικό κύκλο. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Ο ομογενής από τη Βενεζουέλα, γόνος επιχειρηματικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, αποκτά όλο και μεγαλύτερη παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, προχωρώντας στην απόκτηση μονάδων με κομβική θέση αφενός, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης αφετέρου.

Η αρχή έγινε την άνοιξη του 2015, όταν οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βαρδή ανακοίνωσαν την μεταβίβαση, μέσω πλειστηριασμού, του ιστορικού ξενοδοχείου “Πεντελικόν” στο Κεφαλάρι Κηφισίας, του ομώνυμου κτήματος, όπως και των αντίστοιχων δύο σημάτων (“hotel Pentelikon”, “Κτήμα Πεντελικόν Catering Center”) σε σχήμα συμφερόντων του Θεόδωρου Δουζόγλου. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε κομβικής σημασίας, κυρίως λόγω της ιστορικότητας του ξενοδοχείου, και αποτέλεσε την απαρχή της τοποθέτησης του ομογενούς επιχειρηματία στο χώρο των ξενοδοχείων.

Το ακίνητο πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματίας μέσω της Alpha Bank  έναντι υποχρεώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ιδιοκτητών του και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ξενοδοχείο, έπειτα από ανακαίνιση, θα λειτουργήσει πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, υπό τη διαχείριση πολυεθνικού ομίλου.

Η δεύτερη επενδυτική κίνηση δεν άργησε να έρθει. Το Μάιο του 2016, μέσω της εταιρείας Αστέρας 2020, ο επιχειρηματίας αποκτά το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο με τίμημα 16,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με σημαντικό premium, συγκριτικά με το τίμημα εκκίνησης ύψους 10 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ. Για το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 15 σχήματα στα οποία περιλαμβάνονταν μεγάλοι, εγχώριοι και ξένοι, παίκτες της αγοράς ακινήτων. Αν και η μονάδα κατασκευάστηκε το 1952, η αξία του είναι μεγάλη λόγω της προνομιακής του θέσης με θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου… σε ένα προορισμό εξαιρετικά δημοφιλή στο εξωτερικό με σταθερά αυξανόμενη ζήτηση.

Σήμερα ο επιχειρηματίας βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση ακόμη δύο ακινήτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ο αγοραστής του ακινήτου του ΟΤΕ, στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου 15 και Ανθιμου Γαζή, πλησίον του κτιρίου της Παλιάς Βουλής. Το νεοκλασικό, συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ.  οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’30, βάσει σχεδίων του σημαντικού αρχιτέκτονα του μεσοπολέμου Αναστασίου Μεταξά, και μια από τις προτεινόμενες χρήσεις των κτιρίων είναι και αυτή για τη λειτουργία ξενοδοχείου.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr