Το ταξιδιωτικό τοπίο είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό τελευταία, με περιορισμένες πτήσεις και καραντίνα σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να κάνουν αναζητήσεις για μελλοντικά ταξίδια.

Ποια είναι τα μέρη όπου οι Αμερικανοί θέλουν να πάνε διακοπές, όταν αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού;

Αυτό απαντάει νέα έρευνα της εταιρείας φιλοξενίας KOALA.

Κορυφαίοι προορισμοί χωρών

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών σχεδιάζει ένα ταξίδι αρκετά κοντά στο σπίτι, μόλις το επιτρέψουν οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία, με το Πουέρτο Ρίκο τον πιο δημοφιλή προορισμό. Φυσικά, το Πουέρτο Ρίκο καθώς είναι μια αμερικανική επικράτεια, οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται καν διαβατήριο για να ταξιδέψουν εκεί. Το νησί της Καραϊβικής απέχει περίπου τέσσερις ώρες, από μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Ντάλας και η Φιλαδέλφεια. Το Μεξικό, που ήταν πάντα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, ήρθε στη δεύτερη θέση, αν και φαίνεται ότι ορισμένοι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν πιο μακριά, με τις Μαλδίβες να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε πολύ υψηλή θέση καθώς είναι στην 6η θέση με 247.000 αναζητήσεις!

Κορυφαίοι προορισμοί πόλης / περιοχής

Κοιτάζοντας πιο συγκεκριμένα τις πόλεις και τις περιοχές που οι Αμερικανοί ανυπομονούν να επισκεφθούν, η λίστα κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από προορισμούς στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική, αν και η Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία πήρε την πρώτη θέση.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε πολύ υψηλή θέση, καθώς η Σαντορίνη είναι στη 18η θέση με 88.580 αναζητήσεις, και η Αθήνα στην 37η θέση με 36.340 αναζητήσεις!

Προορισμοί χώρας με τις μεγαλύτερες μειώσεις

Το ενδιαφέρον για προορισμούς σε όλο τον κόσμο σημείωσε επιτυχία τον τελευταίο χρόνο, αλλά ποιες τοποθεσίες έχουν δει τη μεγαλύτερη μείωση ενδιαφέροντος τους τελευταίους 12 μήνες;

Η χώρα που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στις αναζητήσεις ήταν το Χονγκ Κονγκ, με μείωση 48,8%. Η ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας χτυπήθηκε τον τελευταίο χρόνο όχι μόνο από τον κοροναϊό, αλλά και από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, που έλαβαν χώρα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση με σχετικά μικρή μείωση (13,1%) στις ταξιδιωτικές αναζητήσεις.

Η πόλη / περιοχή μειώνεται με τη μεγαλύτερη πτώση

Η Βομβάη της Ινδίας υπέφερε περισσότερο τον τελευταίο χρόνο, με μείωση 81,4%.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η Αθήνα είναι στην 23η θέση με μείωση 41,4% στις αναζητήσεις και η Σαντορίνη στην 37η θέση με μείωση 31,5% στις αναζητήσεις.

* Οι κορυφαίοι προορισμοί χώρας σχετίζονται με τον συνολικό αριθμό αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν για κάθε προορισμό μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2020Για τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη μείωση, συγκρίθηκε ο αριθμός των αναζητήσεων τη 12μηνη περίοδο (Νοεμβρίος 2019 με Οκτωβρίος 2020), με τους προηγούμενους 12 μήνες (Νοέμβριος 2018 με Οκτώβριος 2019).