του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Στο Παρίσι μετέφερε την έδρα του το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο κρατήσεων και προβολής παραδοσιακών και αγροτουριστικών ξενώνων. Πρόκειται για το δίκτυο Guest Inn, το οποίο διαθέτει 300 μέλη – τουριστικά καταλύματα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την κ. Πέγκυ Μπαλιτσάρη, συνιδρύτρια του πρώτου δικτύου παραδοσιακών και αγροτουριστικών ξενώνων, η μεταφορά της έδρας του Guest Inn στην καρδιά της Ευρώπης έχει στόχο την παρακολούθηση ακόμη πιο άμεσα των τουριστικών εξελίξεων σε βασικές αγορές, όπως είναι αυτές της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας και της Αυστρίας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να αναπτύξουμε καινοτόμους ιδέες, να δημιουργήσουμε συνεργασίες σε καινούργιους τομείς και να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες στοχευμένης προβολής στους ξενώνες-μέλη του δικτύου μας». Eπίσης, συμπληρώνει ότι «η ιδιαίτερα καλή εικόνα της Ελλάδας ως φιλόξενου, ποιοτικού και ασφαλούς προορισμού, σε συνδυασμό με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές διακοπές και αυθεντικές εμπειρίες από τη γαλλική και ευρωπαϊκή αγορά, αποτελεί ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μας ανοίγει τεράστιες προοπτικές».

Για τη φετινή σεζόν τονίζει ότι, σε αντίθεση με το ισχυρό ρεύμα αφίξεων και την αυξημένη πληρότητα στον κανόνα τουριστικών περιοχών της χώρας και των μεγάλων ξενοδοχείων, η εικόνα για τα μικρά παραδοσιακά και αγροτουριστικά καταλύματα παραμένει εξαιρετικά εποχική.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr