Ο Οικολογικός τουρισμός στην πραγματικότητα είναι το ταξίδι ή η τουριστική δραστηριότητα στην φύση και σε προστατευόμενες περιοχές. Στην ουσία, πρόκειται για χαμηλού κόστους ταξίδια και στοχεύει στην εκπαίδευση του ταξιδιώτη, ενώ προσφέρει οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες.

Ο Οικολογικός τουρισμός αποτελεί τη νέα τάση που κερδίζει έδαφος στην βιομηχανία των ταξιδιών και απευθύνεται σε κοινωνικά ευσυνείδητους ταξιδιώτες και επικεντρώνεται σε εναλλακτικούς τρόπους ζωής.

Εναλλακτικά ο οικολογικός τουρισμός ονομάζεται και βιώσιμος, ενώ φαίνεται να αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο μετασχηματιστικό κίνημα, το οποίο απασχολεί όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και κολοσσούς της τουριστικής βιομηχανίας, όπως είναι και η Airbnb.

Συγκεκριμένα, μάλιστα, η Airbnb εγκαινίασε πρόσφατα και το Γραφείο Οικολογικού- Βιώσιμου Τουρισμού, ώστε να προωθήσει τον τοπικό, αυθεντικό και βιώσιμο τουρισμό σε χώρες και πόλεις σε όλον τον κόσμο, ενδεχομένως όχι και τόσο γνωστές.

Δείτε Περισσότερα εδώ: Η Airbnb εγκαινιάζει ένα Παγκόσμιο Γραφείο Οικολογικού Τουρισμού

Άλλωστε, με τα ταξίδια και τον τουρισμό να αυξάνονται και να αναπτύσσονται με μεγαλύτερους ρυθμούς από άλλους τομείς της οικονομίας, είναι πολύ σημαντικό να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, και όχι απαραίτητα οι επιχειρηματίες της βιομηχανίας αυτής.

Αδιαμφισβήτητα ο Οικολογικός τουρισμός απασχολεί πολλούς ειδικούς της τουριστικής βιομηχανίας, και πρόσφατη έρευνα, η Sustainable Travel Report, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ταξιδιωτών επιθυμούν περισσότερα οικολογικά ταξίδια, οι περισσότεροι προσπαθούν επιλέγουν τέτοια ταξίδια, ενώ προς μεγάλη τους απογοήτευσή τους αρκετοί δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν αυτήν τους την επιθυμία.

Δείτε Περισσότερα εδώ: Η Booking.com αποκαλύπτει πού οδηγείται το Βιώσιμο Ταξίδι το 2018

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και πολλοί ξενοδοχειακοί όμιλοι, οι οποίοι δημιουργούν όλο και περισσότερα οικολογικά και “πράσινα” ξενοδοχεία, φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομα.

Όσον αφορά το μέλλον, μεγάλο ποσοστό ταξιδιωτών σκοπεύουν να παραμείνουν σε καταλύματα, πιο “πράσινα”, ενώ υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμα για βελτίωση και πρόοδο.

Δείτε Περισσότερα εδώ: Επιθυμούν οι καταναλωτές περισσότερο βιώσιμο τουρισμό;

Ο Οικολογικός τουρισμός αποτελεί το μέλλον του τουρισμού, σε πολλές χώρες και θα αλλάξει την αντίληψη όλων για τα ταξίδια και τις περιοχές. Το μόνο που μένει ακόμα να γίνει, είναι να τεθούν οι γερές βάσεις που θα ευοδώσουν αυτήν την νέα τάση.

ΠΗΓΗ: