Οι αλλαγές στη διακύμανση των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο διεθνών, όσο και εθνικών προορισμών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και παρουσιάζονται μέσα από τη σχετική μηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε η trivago. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της  www.trivago.gr  (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Νοέμβριο 2015, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.


Υψηλότερες κατά 15 τοις εκατό οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα σε ετήσια βάση – 20 τοις εκατό χαμηλότερες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα

Σημαντική φαίνεται να είναι η αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών της Αθήνας για το μήνα Νοέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 15 τοις εκατό. Παρόλα αυτά, οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα έχουν υποστεί μια μείωση της τάξεως του 20 τοις εκατό σε μηνιαία βάση, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 91 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η μέση αυτή τιμή είναι αρκετά χαμηλή ώστε να διατηρηθεί η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και για το Νοέμβριο. Σε διεθνές επίπεδο, οι μεγαλύτερες αλλαγές φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στο Μονακό, στη Μαδρίτη και στην Κωνσταντινούπολη. Πιο συγκεκριμένα, σε όλους αυτούς τους προορισμούς πραγματοποιήθηκαν μειώσεις σε μηνιαία βάση που ξεκινούν από το 20 και φθάνουν μέχρι το 30 τοις εκατό.

Πιο αναλυτικά οι σημαντικότερες αλλαγές στα επίπεδα τιμών των ξενοδοχείων παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Untitled-1

Τη λίστα με το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Νοεμβρίου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα να αγγίζει για το μήνα Νοέμβριο τα 97 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αρκετά χαμηλότερα από τα 121 ευρώ που είναι η αντίστοιχη τιμής για την Ιταλία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε επίπεδο τιμών βρίσκεται και αυτό το μήνα στο προσκήνιο. Ποιες ήταν, όμως, οι επιμέρους αλλαγές στις ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών οι οποίες οδήγησαν στη διαμόρφωση αυτής της τιμής;

Untitled-2

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.


O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.