μέλισσεςΕφτά ξενοδοχεία στο San Francisco, ευαισθητοποιήθηκαν από τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των μελισσών, και αποφάσισαν να αυξήσουν τον πληθυσμό των μελισσών, έχοντας τις δικές τους κυψέλες στην ταράτσα.

Αυτά τα ξενοδοχεία έχουν ήδη υιοθετήσει και άλλες φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες, όπως η ανακύκλωση, όμως χωρίς αμφιβολία η ιδέα με τις μέλισσες είναι η πιο πρωτότυπη.

Πέρα, όμως, από την περιβαλλοντική αξία που έχει η κίνηση αυτή, τα ξενοδοχεία αυτά επωφελούνται και από το μέλι, που παράγουν οι μέλισσες, το οποίο χρησιμοποιείται στο φαγητό, στα cocktails και σε θεραπείες spa.

Συγκεκριμένα, ένα από τα εφτά ξενοδοχεία του San Francisco, το Clift Hotel, πέρα από τους επισκέπτες του, μέλισσεςφιλοξενεί και 100.000 μέλισσες, ενώ το ξενοδοχείο Fairmont διαθέτει πέντε κυψέλες στην ταράτσα, με 250.000 μέλισσες, που παράγουν τόνους μελιού κάθε χρόνο!

Σε αυτά τα ξενοδοχεία το μέλι αποτελεί και έμπνευση για πρωτότυπες γαστρονομικές δημιουργίες, όπως η σαλάτα καρπούζι με μέλι στο Clift, η μπύρα με μέλι στο Fairmont Hotel και το παγωτό με γεύση μέλι στο W hotel.