Τα αστέρια που έχουν τα ξενοδοχεία αποτελούν σίγουρα μια καλή ένδειξη του επιπέδου πολυτέλειας που τα χαρακτηρίζει. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πιο πολυτελείς προορισμοί στον κόσμο, βάσει των ξενοδοχείων τους; H www.trivago.gr διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την κατανομή των ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο και παρουσιάζει τα αποτελέσματα, τόσο σχετικά με τις χώρες, όσο και με τις πόλεις με τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Έκτη η Ελλάδα, ανάμεσα στις 10 χώρες με τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων

H Ελλάδα κατέχει την έκτη θέση μεταξύ των 10 χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο. Τα ελληνικά ξενοδοχεία αυτού του τύπου υπολογίζονται περίπου στα 420, αντιπροσωπεύοντας το δύο τοις εκατό της συνολικής δυναμικότητας της χώρας σε ξενοδοχεία. Πρώτη στην κατάταξη είναι η Κίνα με περίπου 2940 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, αντιπροσωπεύοντας προσεγγιστικά το δύο τοις εκατό του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της. Ακολουθεί η Τουρκία με 800 περίπου ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα οποία αποτελούν το έξι τοις εκατό του συνόλου της. 

ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή των ξενοδοχείων πέντε αστέρων ανά τον κόσμο, καθώς και οι συγκεκριμένες πόλεις παγκοσμίως με τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία:

Untitled-2

Αν αναλύσουμε το ποσοστό των ξενοδοχείων με πέντε αστέρια ανά χώρα, μπορούμε να τραβήξουμε μια νοητή γραμμή που χωρίζει το χάρτη σε δύο τμήματα: το βόρειο, που απαρτίζεται κυρίως από χώρες των οποίων τα ξενοδοχεία με πέντε αστέρια αποτελούν προσεγγιστικά το ένα τοις εκατό του συνόλου, και το νότιο, όπου – με κάποιες εξαιρέσεις, όπως η Βραζιλία και η Αυστραλία- το ποσοστό των πολυτελών ξενοδοχείων κυμαίνεται μεταξύ δύο και πέντε τοις εκατό ανά χώρα. Επιπλέον, ενώ οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων που αντιστοιχούν στο ένα τοις εκατό του συνόλου πλήθους τους, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράταέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10 τοις εκατό αντίστοιχα. Έτσι, το Sharm el-Sheikh και Ντουμπάι βρίσκονται μεταξύ των 10 πόλεων παγκοσμίως με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το βάρος των χωρών της Μέσης Ανατολής και ορισμένων αφρικανικών προορισμών όπως η Τανζανία, η Κένυα και η Νότια Αφρική, στην κάθε μια από τις οποίες περίπου το πέντε τοις εκατό των ξενοδοχείων που υπάρχουν είναι πέντε αστέρων. Στην Αμερική, εξίσου υψηλά ποσοστά ύπαρξης πεντάστερων ξενοδοχείων συναντώνται στο Μεξικό, στην Κούβα και στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Εξετάζοντας την Ασία, η Κίνα προφανώς δεν θα μπορούσε να μην έχει σημαντική δυναμική και σε αυτό τον τομέα. Πέραν του ότι είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό πεντάστερων ξενοδοχείων, πέντε από τις δέκα πόλεις στον κόσμο με τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι κινέζικες.

Οι 10 πόλεις στον κόσμο με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία:

 Untitled-3

Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας αναλύθηκε ο συνολικός αριθμός των πολυτελών ξενοδοχείων κάθε χώρας, σε συνδυασμό με το συνολικό πλήθος ξενοδοχειακών καταλυμάτων που διαθέτει ο κάθε προορισμός.