Ιστορικό διατηρητέο κτίριο χαρακτηρισμένο σαν «έργο τέχνης» από την υπηρεσία νεοτέρων μνημείων που ανεγέρθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Λειτούργησε πρώτη φορά ως καπναποθήκη και το 1935 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια των ετών άλλαξε πολλές χρήσεις και έφτασε στο σήμερα, όπου υπό την ιδιοκτησία της XeniosGate μετατράπηκε σε ένα από τα πιο μοντέρνα art & design hotels στην Ελλάδα.

_ART5319L

_ART6865L         DCIM100MEDIADJI_0177.JPG

Το art & design είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Μετά τα boutique hotels οι πελάτες άρχισαν να αναζητούν κάτι πιο εκλεπτυσμένο, πιο εξειδικευμένο, πιο περίεργο για τη διαμονή τους. Tο art & design εκφράζεται μέσα από τις τέχνες. Χρησιμοποιήθηκε η μουσική, η γλυπτική, η ζωγραφική, η συγγραφή, η φωτογραφία, η ποίηση και πολλές άλλες για να στηθεί γύρω από αυτές, όχι μόνο η διακόσμηση αλλά και η λειτουργία του ξενοδοχείου. Για παράδειγμα, ο κατάλογος  των κρασιών περιγράφεται μέσα από τη μουσική, ενώ ο κατάλογος του εστιατορίου μέσα από διάφορες τέχνες (ζωγραφική, ποίηση,  φωτογραφία και άλλα). Η διακόσμηση των κήπων βασίστηκε στη γλυπτική, από την αρχαιότητα με τον Δισκοβόλο μέχρι το σήμερα προβάλλοντας βιομηχανικά αντικείμενα στον χώρο. Επίσης, διάσπαρτα στο χώρο υπάρχουν info signs, όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει την ιστορία των αντικειμένων, που βλέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα πιάνο πάνω από 100 ετών, που κυριαρχεί στον χώρο, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα (σκαλιστά τραπέζια, old fashion τηλέφωνα κτλ.), που ταξιδεύουν τον επισκέπτη πίσω στους αιώνες.

_ART4984L      _ART6061L

_ART4878L

Καταλυτικό ρόλο στο όλο εγχείρημα έπαιξε η εταιρία design plus που εκπροσωπεί την KARE στην Ελλάδα. Τα προϊόντα τους ταίριαξαν αισθητικά με το έργο, ενώ ο επαγγελματισμός τους και η ταχύτητα οργάνωσης και διεκπεραίωσης των παραγγελιών έκανε εφικτή την υλοποίηση ενός τόσου απαιτητικού και δύσκολου project. Το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε σε μόλις 2,5 μήνες καθώς δεν έπρεπε να χαθεί η τουριστική περίοδος. Στο έργο συνέβαλλαν επίσης η κατασκευαστική και μελετητική εταιρία CONTOUR, το εργοστάσιο παραγωγής επίπλων ΑΦΟΙ ΦΡΑΝΤΖΑΝΑ, και άλλα μικρά ατομικά συνεργεία∙επιγραμματικά αναφέρονται τα: Σάκης Πέτκας, Νίκος Ζωπίδης, Στέλιος Ευαγγελίδης και πολλά άλλα που βοήθησαν να ολοκληρωθεί το έργο. Τέλος, η διαφημιστική εταιρία Common Room και η οπτική ματιά του Ανδρέα Σφυρίδη – Hotel & Resort Photographer βοήθησαν στο να αναδειχθεί σε έντυπα και δημιουργικά το όλο εγχείρημα.

_ART4942L      _ART5790L

_ART5807L

Επιγραμματικά το ξενοδοχείο αποτελείται από ένα τριώροφο κτίριο, μία εξωτερική πισίνα και μία μεγάλη εξωτερική αυλή. Στόχος ήταν να δημιουργηθούν σε κάθε όροφο δωμάτια με διαφορετικές αισθητικές και τάσεις. Το αποτέλεσμα είναι ο κάθε όροφος των 13ων δωματίων να έχει 13 δωμάτια μοναδικής αισθητικής σε ένα σύνολο ξενοδοχείου 39 δωματίων.

a suite 4

a suite 2     a suite 3

cozy duo 2

JUST 1     cozy duo 5

JUST 2

Στον  χώρο επιπλέον λειτουργούν ένα εστιατόριο και ένα μπαρ εσωτερικού χώρου. Το εστιατόριο αποτελείται από 10 χειροποίητα τραπέζια με μοναδικό σχεδιασμό και 40 διαφορετικές πολύχρωμες καρέκλες. Το όνομα αυτού  «Γαϊτανάκι», όπου, με έμπνευση από τα χρώματα του γνωστού παραδοσιακού παιχνιδιού, δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον που αλλάζει καθημερινά, καθώς πολύχρωμες καρέκλες πλέκονται γύρω από διαφορετικά τραπέζια.

_ART5925L

Συνδυάστηκε αρμονικά το παραδοσιακό με το σύγχρονο, διατηρώντας αμετάβλητη την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου και εμπλουτίζοντας το εσωτερικό του με σύγχρονα έργα τέχνης και έπιπλα, δημιουργώντας μια ζεστή, σύγχρονη ατμόσφαιρα για ευχάριστη διαμονή.

_ART5643L     _ART4243L

Στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί 3 τύποι επίπλων Fer-Forge, τα οποία ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή, όπου ο επισκέπτης  μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, ένα από τα πρωτότυπα κοκτέιλ ή ένα γεύμα. Επίσης, στον χώρο έχουν τοποθετηθεί αγάλματα, καθώς και μία μαρμάρινη κολόνα ύψους 3 μέτρων, θέλοντας να εκφραστεί η αρχαιοελληνική τέχνη. Τέλος, η μοναδική του τοποθεσία, κοντά στο παλιό λιμάνι του Λιμένα της Θάσου, με τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες, δίπλα στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα, όπως η Αρχαία Αγορά, το Αρχαίο Θέατρο και το Μουσείο, προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να θαυμάσουν το παρελθόν αυτού του τόπου.

DSCN3614L      DSCN3808L

DCIM100MEDIADJI_0293.JPG

 

ΠΗΓΗ: