του Δημήτρη Μαλλά, imerisia.gr*

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝΣε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των εγχώριων ξενοδοχείων και καταλυμάτων που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης που απαιτείται πλέον από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, μόλις περίπου 1000 ξενοδοχεία και καταλύματα, από τα συνολικά 50.000 που υπάρχουν στην Ελλάδα, έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση και το πραγματικό πρόβλημα είναι πως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το σύνολο των καταλυμάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του 2017!

Όπως σημειώνει στην «Η» ο Μανώλης Δεληγιαννάκης, γενικός διευθυντής της DQS Hellas, θυγατρικής της γερμανικής DQS Hold-ings και είναι ένας από τους συνολικά 22 φορείς που έχουν αναλάβει να πιστοποιήσουν τα ελληνικά ξενοδοχεία, οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν άμεσα και το θέμα να βρεθεί ψηλά στην προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά.

«Το επόμενο τρίμηνο είναι αρκετά κρίσιμο όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα» επισημαίνει ο κ. Δεληγιαννάκης, σύμφωνα με τον οποίο αυτοί που θα πρέπει να κινηθούν περισσότερο δυναμικά είναι τα ξενοδοχεία, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται κοντά στις 10.000.

Σημειώνεται πως, βάσει των υπάρχοντων εκτιμήσεων, από τα 1000 καταλύματα που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης, μόλις το 5%-7% είναι ξενοδοχεία.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: imerisia.gr