Η τελετή απονομής έγινε στην Γενεύνη κατά την διάρκεια της 42ης ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης  της  ΕΗΜΑ

Μάνατζερ της χρονιάς 2014 είναι ο Παναγιώτης ΑλμυράντηςΚάθε χρόνο o Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ)  βραβεύει Γενικούς Διευθυντές ξενοδοχείων πολυτελείας και 4 αστέρων που διακρίθηκαν για άριστη ποιότητα, εφαρμογή νέων στρατηγικών, βελτίωση οικονομικών στοιχείων, ηθικά θεμέλια του επαγγέλματος και διαχείριση και υποκίνηση του προσωπικού.

Η τελετή απονομής του “European Hotel Manager of the Year Award” για το 2014 πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 18 Απριλίου κατά τη διάρκεια του Gala Dinner της 42ης ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΗΜΑ (www.ehmageneva2015.com). OΠαναγιώτης Αλμυράντης έλαβε αυτό το διεθνούς κύρους αριστείο από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Hans E. Koch.

Ο κ. Πάνος Αλμυράντης, είναι Γενικός Διευθυντής του Daios Cove Luxury Resort &Villas στη Κρήτη από το 2010. Έχει εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και  πολλές διακρίσειςστην διαχείριση πωλήσεων και λειτουργικών υπηρεσιών καθώς καιστηνδιεύθυνση ξενοδοχείων, όπως το Holiday Inn Golf Resort Νάπολη Castel Volturno στην Ιταλία (2007-2009) και King George στην Αθήνα (2009–2010).

Ο ΠάνοςΑλμυράντης, κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του Daios Cove έχει λάβει  μια σειρά από διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις όπως το “Global Luxury Coastal Resort 2014”, World Luxury Hotel Award Europe’s Best Luxury Family Hotel 2013” και το ΡωσικόCondéNastTraveler“2013 Best Beach Hotel in the World”.ΤοDaios Cove Luxury Resort and Villas εισήχθηστο Trip Advisor Travelers Choice απότο 2011 καιστηνQuality Selection του Holiday Check το 2012 καιτο 2013.

Ο κ. Στέφανος Ν. Στεφάνου, Πρόεδρος της Ελληνικής και Κυπριακής αποστολής δήλωσε:  «Η συγκίνηση των παρευρισκομένων μελών και των συνοδών στην τελετή απονομής ήταν έκδηλη.  Ο κ. Αλμυράντης μας έκανε περήφανους αφού για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΕΗΜΑ το 1974 βραβεύεται Έλληνας Διευθυντής Ξενοδοχείου».

Η αξιολόγηση των υποψήφιων Γενικών Διευθυντών ξενοδοχείων της Ευρώπης δεν είναι καθόλου εύκολη για την κριτική επιτροπή  της ΕΗΜΑ. Κάποιοι υποψήφιοι ήταν εξίσου ικανοί  και αξίζει να αναφερθούν: από την Ισπανία o GM του Gran Meliá Don Pepe Resort στην Marbella, Saad Azzam Faris,  ο Ελβετός GM François Dussart στα ΞενοδοχείαBeau-RivagePalace και Angleterre & Residence στη Λωζάννηκαθώς και ο Ιταλός GM του Gritti Palace στη Βενετία, Paolo Lorenzoni.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε η παρουσίαση της Κύπρου για την οργάνωση το 2016 της 43ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στην Λεμεσό.  Θα είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα διοργανώσει το General Meeting από την ίδρυση της ΕΗΜΑ το 1974.  Η Ετήσια Γενική Συνέλευση κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική πόλη.  Στην Ελλάδα διοργανώθηκε δύο φορές μέχρι σήμερα, το 1976 και το 2004.

ΕΗΜΑ εν συντομία

Η ΕΗΜΑ ιδρύθηκε σαν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός το 1974 στη Ρώμη με σκοπό την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας.  Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων στοχεύει να βελτιώνει τα προσόντα των επαγγελματιών μέσω της κατάρτισης με σκοπό την αύξηση του επιπέδου των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους επισκέπτες.

Η ΕΗΜΑ αυτή την στιγμή απαρτίζεται από 438 μέλη σε 29 χώρες, που όλοι είναι Γενικοί Διευθυντές των πιο φημισμένων Ξενοδοχείων.  Στατιστικά αυτοί αντιπροσωπεύουν 350 ξενοδοχεία, 92.000 δωμάτιακαι 72.000 εργαζόμενους.  Τα Μέλη συναντιούνται κάθε χρόνο στην Γενική Συνέλευση η οποία γίνεται σε μία χώρα – μέλος.  Συζητούν θέματα εργασίας του Συνδέσμου και τις τάσεις που αναδεικνύονται, αναπτύσσονται και επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία.  Καλεσμένοι ομιλητές αναπτύσσουν στους παριστάμενους ποικίλα θέματα.