Η ιστοσελίδα αναζήτησης ξενοδοχείων trivago.co.uk ανέλυσε τις καλοκαιρινές ταξιδιωτικές συνήθειες από έξι διαφορετικές χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Εβδομάδα με τις περισσότερες αναζητήσεις

Όλες οι εθνικότητες κλείνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με μεγάλη καθυστέρηση, με τις κρατήσεις να κορυφώνονται την περίοδο 1η Ιουνίου με 31 Αυγούστου. Οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί κάνουν την αναζήτησή τους την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ οι Γάλλοι και οι Ιταλοί τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου.

Χρόνος αναζήτησης

Όλες οι εθνικότητες προτιμούν να κάνουν την αναζήτησή τους το βράδυ της Δευτέρας. Οι Βρετανοί 8 – 9 το βράδυ και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί 10 – 11 το βράδυ.

Μέση τιμή ανά διανυκτέρευση

Οι Βρετανοί είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, με μέση τιμή διανυκτέρευσης  150 £, ενώ οι Ισπανοί είναι πιο λιτοί στις διακοπές τους, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 96 £.

Μέση διάρκεια παραμονής

Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές, καθώς σε όλες τις εθνικότητες η διαμονή διαρκεί -κατά μέσο όρο- τέσσερις ημέρες.

Αγαπημένο είδος καταλύματος

Οι Βρετανοί, οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί προτιμούν τα ξενοδοχεία, ενώ ο Ισπανοί προτιμούν τα aparthotels, οι Ιταλοί τα B & B και οι Γάλλοι τις παραθεριστικές κατοικίες.

Αγαπημένος τύπος ξενοδοχείου 

Οι Βρετανοί, οι Ιρλανδοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί προτιμούν ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι Ισπανοί και οι Ιταλοί επιλέγουν παραλιακά ξενοδοχεία.

Κορυφαίος προορισμός

Σε γενικές γραμμές, προτιμούν την πρωτεύουσα της χώρας τους, με εξαίρεση τους Ισπανούς, όπου το Benidrom είναι ο κορυφαίος προορισμός τους και τους Ιταλούς, που προτιμούν το Rimini.

Σημαντικότερες παροχές

Οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί προτιμούν το Wi-Fi, οι Γερμανοί προτιμούν το σπα, οι Γάλλοι προτιμούν το WiFi και το σπα και οι Ισπανοί το τζακούζι.

ταξιδιωτικές συνήθειες