του Στάθη Κουσούνη, kathimerini.gr*

Στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά από μηδενική θέση, που είχε έως και τη φετινή περίοδο ο όμιλος Marriott International, θα αποκτήσει ισχυρή παρουσία το 2016.

Marriott
Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, 3 ξενοδοχεία μέλη του δικτύου της Design Hotels θα αξιοποιήσουν τα οφέλη από τη συνεργασία με τη Starwood. Το Νew Hotel στην Αθήνα, το Periscope στο Κολωνάκι και το Semiramis (φωτ.) στην Κηφισιά

Αυτό θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μέσα στον επόμενο χρόνο, απόκτησης του ελέγχου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Starwood Ηotels and Resorts από τη Marriott έναντι τιμήματος 12,2 δισ. δολ. Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από τους δύο ξενοδοχειακούς κολοσσούς θα ελέγχει σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 5.500 ξενοδοχεία με 1,1 εκατ. δωμάτια. Στην Ελλάδα η Marriott θα ελέγξει, μέσω της Starwood, 11 μονάδες με τις ξενοδοχειακές «ταυτότητες» The Luxury Collection, Westin και Sheraton, εκ των οποίων 4 στην Αττική-Αθήνα, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στη Σαντορίνη και από 1 στη Μύκονο, τη Ρόδο και την Κρήτη.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr