Η Σίφνος πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στις δράσεις εξωστρέφειας για τα πεζοπορικά της μονοπάτια! Στις 23-25 Μαρτίου, ο Δήμος Σίφνου παρουσίασε τα μονοπάτια του νησιού στο γαλλικό κοινό, στην πιο εξειδικευμένη έκθεση για πεζοπορικό τουρισμό στην Ευρώπη, το “Salon du Randonneur”. Τη συμμετοχή αυτή πρότεινε η Κοιν.Σ.Επ. «Paths of Greece», η οποία υποστήριξε και την όλη παρουσίαση των μονοπατιών στο κοινό της έκθεσης.

Το “Salon du Randonneur” πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια στην πόλη Λυών της Γαλλίας και αποτελεί πια θεσμό. Πρόκειται για την πιο εξειδικευμένη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού στην Ευρώπη, η οποία προσελκύει χιλιάδες πεζοπόρους από τη Γαλλία αλλά και την Ελβετία. Η Σίφνος είναι ο πρώτος ελληνικός προορισμός που παρουσιάστηκε σε αυτή την έκθεση.

Στο περίπτερο της Σίφνου, το γαλλικό κοινό ενημερώθηκε από την κα. Αφροδίτη Ψαθά και τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο και εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά του νησιού αλλά και από το επίπεδο οργάνωσης των μονοπατιών. Ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες κρατήσεις για πεζοπορικά ταξίδια από οικογένειες που έμαθαν για τη Σίφνο και τα μονοπάτια της μόλις πριν από λίγες ημέρες!

Αξίζει να τονισθεί, πως η Σίφνος παρουσιάζεται ως πεζοπορική πρόταση και από μεγάλες γαλλικές εταιρείες που διοργανώνουν οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα, και μάλιστα υπό τον τίτλο « L’ île des randonneurs », δηλαδή «το νησί των πεζοπόρων»!