Νέες διακρίσεις για τον ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, Beijing International Travel Expo (BITE) στο Πεκίνο 

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει από την αρχή του έτους η ζήτηση (έως 30%) για διακοπές στην Ελλάδα από την τουριστική αγορά της Κίνας. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τις δημοφιλέστερους προορισμούς των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα μηνύματα που προέκυψαν από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, Beijing International Travel Expo (BITE) που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο 15-17 Ιουνίου 2018.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Beijing International Travel Expo (BITE) με περίπτερο, το οποίο για ακόμη μία φορά σε διεθνή έκθεση διακρίθηκε με βραβεία. Συγκεκριμένα απέσπασε το βραβείο τιμώμενης χώρας κατά την έναρξη της έκθεσης, καθώς και το βραβείο «Most outstanding booth design» κατά τη λήξη της.

Ο ΕΟΤ σε συνέχεια των επαφών της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, δυναμώνει την παρουσία της Ελλάδας στην κινεζική τουριστική αγορά και από τα έως τώρα στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα καταγράφει μια νέα αύξηση κρατήσεων και για το 2018, διατηρώντας τη δυναμικής της υψηλής αύξησης της περσινής χρονιάς (+30%)

Η αντιπροσωπεία του ΕΟΤ αποτελούνταν από τον κ. Ιωάννη Πλεξουσάκη, Προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, τον κ. Πέτρο Σαγάνα, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ και την κα Ελένη Γερολυμάτου, Προϊστάμενη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων. Ενώ, ως συνεκθέτες συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής της αποστολής τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, η ΗΑΤΤΑ, η ΓΕΠΟΕΤ και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Στην Beijing International Travel Expo (BITE) συμμετείχαν 1.000 εκθέτες από 82 χώρες. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης, ο κ. Λεωνίδας Ροκανάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα και ο κ. Αναστάσιος Κέζας, Γενικός Πρόξενος Πεκίνου.