Το Sofitel Athens Airport παρουσιάζει την έκθεση του Κορνήλιου «The City of Ideas», δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει έργα ζωγραφικής από την τελευταία περίοδο του σύγχρονου Έλληνα δημιουργού.

Ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport, Γιώργος Σταύρου, με τον Κορνήλιο.

Για το έργο του, η κριτικός και ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφέρει: «Οι εικαστικές ελεγείες του Κορνήλιου, που με χρώματα και σχήματα, δομές και επιφάνειες, εντάσεις και υφέσεις, εναρμονίζουν την αληθοφάνεια με την παραδοξότητα, τη φύση με την ουτοπία, τους ανεξίτηλους ((μύθους)) (τους εσωτερικά δηλαδή διακυβευόμενους συσχετισμούς της αφηγηματικότητας) με την υπέρβαση, διαρκώς μεταβιβάζουν συγκινησιακά φορτία στον θεατή, προκαλώντας τον να συμμετάσχει σε συνειδητοποιήσεις κι αναθεωρήσεις, σε αποδοχές αλλά και αμφισβητήσεις, σχετικά με την ανθεκτικότητα του εφήμερου και τις μεταλλαγές που υφίσταται η υποτιθέμενη σταθερότητα».

Γεννημένος στην Αθήνα το 1950, ο Κορνήλιος σπούδασε Αρχιτεκτονική, Καλές Τέχνες και Τέχνη του Ψηφιδωτού στην Ιταλία, για να ολοκληρώσει με σπουδές στην Αθήνα, σε ελεύθερα εργαστήρια ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού, κοντά στους καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ. Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο και Γιάννη Κολέφα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και θεματικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έργα του (ζωγραφικά — ψηφιδωτά — αγιογραφίες — κατασκευές), πολλά εκ των οποίων είναι δημοσιευμένα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση «The City of Ideas» του Κορνήλιου θα είναι ανοιχτή στο κοινό 24/24ωρο όλες τις μέρες της εβδομάδος μέχρι τα μέσα Μαΐου 2017. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η «The Pulse Gallery».