της Έφης Καραγεώργου, ΕΘΝΟΣ.gr*

Άνοιγμα στον ελληνικό τουρισμό επιθυμούν ξένοι επενδυτές, οι οποίοι βολιδοσκοπούν την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων -περίπου 4.000 μονάδες-, ενώ συμμετέχουν και σε επενδυτικά σχήματα για δημιουργία νέων μονάδων.

επενδυσεις

«Δυνητικά όλα μπορούν να πωληθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογραμμίζοντας πως «είναι έντονο το ενδιαφέρον για την απόκτησή τους», καθώς ο ελληνικός τουρισμός -παρά τις δυσκολίες- εμφανίζει ανοδική πορεία και προσελκύει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Όμως οι σοβαρές επενδύσεις θα γίνουν πραγματικότητα, μόνο αν η χώρα αποκτήσει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, ο ΦΠΑ επανέλθει στα επίπεδα των ανταγωνιστών μας και το κόστος χρήματος σταματήσει να είναι απαγορευτικό» συμπληρώνει ο κ. Ανδρεάδης.

Σήμερα η ξενοδοχειακή αλυσίδα της Sani Resort, των αδελφών Ανδρεάδη στη Χαλκιδική, η Dolfin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου με το Costa Navarino στη Μεσσηνία, η επένδυση ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ στο Λασίθι της Κρήτης είναι ανάμεσα σε εκείνες που έχουν προσελκύσει ξένα κεφάλαια και το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Προς το παρόν, το σίγουρο είναι ότι δύο ξενοδοχεία-κόσμημα, το Χίλτον, που ανήκει στον όμιλο της Alpha Bank, και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, που ανήκει στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, θα αλλάξουν χέρια.

 

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: ethnos.gr