του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Tην ολοκλήρωση, με ταχύτατους ρυθμούς και συγκεκριμένα μέσα στον χειμώνα που έρχεται, ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος προγραμματίζει ο όμιλος Σάνη. Μεταξύ άλλων, το εγχείρημα περιλαμβάνει ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων, καθώς και εκτεταμένες επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό στις υφιστάμενες μονάδες στο Sani Resort στη Χαλκιδική. Το τελευταίο αναπτύσσεται σε μια έκταση 2.000 στρεμμάτων. Στο συγκρότημά του λειτουργούν, ήδη, τέσσερα ξενοδοχεία, το Sani Beach, το Sani Asterias, το Porto Sani και το Sani Club, καθώς και η μαρίνα Sani Marina.

sani-beach-club

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο όμιλος, αξιοποιώντας έκταση 41 στρεμμάτων στο Sani Resort, θα έχει την επωνυμία Sani Dunes. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 136 τζούνιορ σουιτών και δωματίων. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν σε τρία εστιατόρια, κτίριο με σκεπαστή πισίνα και σπα. Ο όμιλος έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες την 1η Οκτωβρίου, ώστε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο στα μέσα Ιουνίου του 2017.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η ταχύτητα υλοποίησης και λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, σε διάστημα μόλις 8,5 μηνών, θα αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Ενα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της επιχειρησιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου είναι ότι θα προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 24,2 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται η αξία της γης.

Παράλληλα, την προσεχή χειμερινή περίοδο θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Club. H επένδυση περιλαμβάνει την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέο εστιατόριο, μπαρ και πισίνα για ενηλίκους, καθώς και κτίριο με σκεπαστή θερμαινόμενη πισίνα. Στις επιδιώξεις της εταιρείας, μέσα από τη σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων επενδύσεων, είναι η επέκταση της σεζόν με την παράλληλη διατήρηση υψηλών πληροτήτων.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr