Επιβατική Κίνηση 2016

1

H επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του Μαρτίου έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, φθάνοντας το 1,29 εκατ., πετυχαίνοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 17,1%. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα για το μήνα Μάρτιο, παρουσιάζοντας δυναμική άνοδο κατά 26% και 11,9% αντίστοιχα.  Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 16% και 18% αντίστοιχα.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και την επιβατική κίνηση να καταγράφει την καλύτερη ιστορική επίδοσή της για τους συγκεκριμένους μήνες, φθάνοντας τα 3,45 εκατομμύρια, που αντιστοιχούν σε άνοδο 15,7% και κάθε έναν από τους μήνες του τριμήνου, να ξεπερνά τα προηγούμενα ρεκόρ του. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, με 1,4 και 2,05 εκατ. αντίστοιχα, με τη διεθνή κίνηση να ξεπερνά για πρώτη φορά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου τα 2 εκατ. επιβάτες.  Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική  άνοδο, της τάξης του 15% και 17% αντίστοιχα.

Πτήσεις 2016

2

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφτασε τις 35 χιλιάδες (34.921), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 10,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,6%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 8,4%.