του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

139471365_1468226446Νέο επιχειρηματικό σκηνικό διαμορφώνεται στην τουριστική αγορά της Αθήνας, με την επικείμενη αλλαγή της ιδιοκτησίας σε ξενοδοχεία-σύμβολα και τη λειτουργία νέων μονάδων πολυτελείας στο κέντρο της πόλης.

Eιδικότερα, οι εξελίξεις από το ξενοδοχείο Athens Ledra μετατοπίζονται για το φθινόπωρο, καθώς η διαδικασία πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απέβη άκαρπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο, που παραμένει κλειστό πάνω από ενάμιση μήνα, αναμένεται να επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με τιμή πρώτης εκκίνησης στα ίδια επίπεδα, δηλαδή των 47,8 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV. Ηδη, η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ έχει αποφασίσει να μη δέχεται κρατήσεις για το συγκρότημα πέραν της 10ης Νοεμβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία που έχει εκκινήσει η Alpha Bank για την πώληση του Hilton Aθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του έτους ολοκληρώνεται η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου με τη Hilton, οπότε ανεξάρτητα από την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και σε αυτό το μέτωπο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της μονάδας.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr