Τα ξενοδοχεία Apollonia Beach Resort & Spa, Sitia Beach City Resort & Spa και το Santa Marina Beach διοργάνωσαν μια μικρή έκθεση για την άγρια φύση της Κρήτης με πληροφορίες σχετικά με τα ενδημικά ζώα του νησιού και πώς μπορεί κάποιος να προστατεύει την φύση στις διακοπές του. Επίσης, τα παιδιά στo Mini Club ζωγράφισαν εικόνες για αυτό το γεγονός και μίλησαν για την προστασία των ζώων και της φύσης στην Κρήτη.

Επίσης το Apollonia Beach Resort & Spa και το Santa Marina Beach διοργάνωσαν μια εκδρομή  για να συμμετάσχει στην απελευθέρωση των αγρίων πτηνών (9 γύπες) από τον Ελληνικό Οργανισμό για την φροντίδα της άγριας ζωής ΕΚΠΑΖ www.ekpaz.gr στο βουνό Γιούχτας κοντά στο Ηράκλειο.

Αυτά τα πουλιά βρέθηκαν σε διάφορα μέρη της Κρήτης, δηλητηριασμένα, χτυπημένα ή  εξαντλημένα και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους συνεργάτες του ΕΚΠΑΖ στο νησί, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στην Αίγινα για την πλήρη αποθεραπεία τους. Σήμερα, τα πουλιά αυτά χαίρουν άκρας υγείας και ήρθε η ώρα να επανενταχτούν στο φυσικό τους περιβάλλον.