Στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Φεβρουαρίου του 2016 η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Ρουμανίας TTR.  Με την συμμετοχή πλήθους παραγόντων και στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας επί τρεις συνεχόμενες μέρες, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας γίνεται το επίκεντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος των Βαλκανίων.

Romanian-Internation-Tourism-Fair-TTR-Bucurest

Η συγκεκριμένη έκθεση θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσιάζοντας μεγάλο ενδιαφέρον και συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων τόσο από τη Ρουμανία όσο και από  ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Η Διεθνής Τουριστική έκθεση TTR αποτελεί ένα παγκόσμιο τουριστικό γεγονός όπου σε λίγες μόνο ημέρες οι επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους του τουρισμού  και από διάφορα μέρη του κόσμου συναντούν άλλους επαγγελματίες έτσι ώστε να διαφημιστούν, να συζητήσουν, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και συμφωνίες συνεργασίας με στόχο να δικτυωθούν και να αποκτήσουν καλύτερες προσβάσεις στο παγκόσμιο τουριστικό κύκλωμα.

Βροντερό παρών έδωσαν πολλά ξενοδοχεία, καθώς και τουριστικά πρακτορεία από την Ελλάδα στη φετινή έκθεση. Ηχηρή ήταν η παρουσία, μεταξύ άλλων, της Χαλκιδικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Βόλου – Πηλίου. Το Βουκουρέστι χόρεψε κυριολεκτικά στους  ρυθμούς της Ελλάδας!

Φυσικά από την Έκθεση δε θα μπορούσε να λείψει και  το ξενοδοχείο a.d. Imperial Palace ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που δίνει πάντοτε δυναμικό παρών στα μεγάλα τουριστικά δρώμενα και η παρουσία του θεωρείται πλέον καθιερωμένη σε όλα τα σημαντικά τουριστικά γεγονότα. Το ξενοδοχείο εκπροσώπησαν δύο από τα μέλη της διοίκησης του. Σκοπός της παραπάνω δράσης ήταν η δημιουργία νέων επαγγελματικών σχέσεων αλλά και η περαιτέρω προβολή τόσο του ξενοδοχείου και των υπηρεσιών του όσο και του τουριστικού προϊόντος της πόλης της Θεσσαλονίκης στους εξειδικευμένους επαγγελματίες τουρισμού. Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου a.d. Imperial Palace ήρθαν σε επαφή με πολλούς σημαντικούς φορείς του τουρισμού, καθώς και με διάφορα τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας.

Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα κατέχει περίοπτη θέση στους προορισμούς που επιλέγει ο λαός της Ρουμανίας, επιβεβαιώνοντας την αναγνωρισμένη τουριστική αξία της. Δόθηκε, μάλιστα, μεγάλη έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό, καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο Πάσχα. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για καλοκαιρινό προορισμό, λόγω του ότι αποτελεί και κομβικό σημείο προς τη  Χαλκιδική, όσο και για City break εξορμήσεις.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν για το 2016 με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR στο Βουκουρέστι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος. Οι προκρατήσεις για την ερχόμενη σεζόν κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα και γενικά υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία από την συγκεκριμένη αγορά.

Πηγή: ad-imperial-hotel.gr