του Στάθη Κουσούνη, kathimerini.gr*

Εντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην αγορά της Αθήνας, παρά το αρνητικό «αποτύπωμα» που άφησε η διακοπή λειτουργίας του Αthens Ledra. Για το τελευταίο, ημερομηνία-ορόσημο που μπορεί να εκκινήσει τις εξελίξεις για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου είναι η 13η Ιουλίου, οπότε και θα γίνει ο πλειστηριασμός του ακινήτου με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του Αστέρα από την Εθνική Τράπεζα, αλλά και της πώλησης του Hilton από την Alpha Bank. Επίσης στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή σύναψη συνεργασίας μεταξύ της Starwood Hotels and Resorts και της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας του Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι, που θα αποτελέσει σημείο έναρξης των διεργασιών για την επαναλειτουργία της ιστορικής μονάδας.

Σε φάση εξασφάλισης αδειοδοτήσεων βρίσκεται η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναβίωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας. Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν επίσης οι εργασίες για τη μετασκευή σε ξενοδοχείο του κτιριακού συγκροτήματος ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr