Στα 85,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο το ποσό που αναλογεί στον φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων από διανυκτερεύσεις που πραγματοποίησαν από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία που μετέφερε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στην ημερίδα «Διαμοιράζοντας την τουριστική ανάπτυξη» που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, το ποσό υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο των 74 εκατ. ευρώ ο οποίος είχε εγγραφεί και στον φετινό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του συγκεκριμένου φόρου, στην επιβολή του οποίου είχαν αντιδράσει σφοδρά οι ξενοδοχειακές ενώσεις.

Στο παραπάνω ποσό συνυπολογίζονται τα έσοδα που αναλογούν στις κρατήσεις αλλά και οι δαπάνες που πραγματοποίησαν οι ξένοι επισκέπτες, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες από επιχειρήσεις κάθε είδους.

Σημαντική επιβάρυνση στους Έλληνες ξενοδόχους και από τον φόρο διαμονής έχει προκύψει στην πράξη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων τουριστών, πληρώνουν τον φόρο διαμονής με πιστωτική κάρτα.

Μία μέση προμήθεια που χρεώνουν οι τράπεζες είναι 2% και η επιβάρυνση των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων, είναι αρκετά σημαντική.

Η ΠΟΞ Σε επιστολή του προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, είχε θέσει μια σειρά πρακτικών θεμάτων από την εφαρμογή του φόρου διαμονής, τον Ιανουάριο 2018, η οποία όμως δεν έτυχε ποτέ απάντησης, ούτε τα θέματα επιλύθηκαν.

Η επιστολή είχε ως εξής:

«Προς Διεύθυνση Τελών και Ειδικών Φορολογιών του Υπουργείου Οικονομικών

Κοινοποίηση : κα. Έλενα Κουντουρά

Υπουργό Τουρισμού κ. Γεώργιο Πιτσιλή Διοικητή ΑΑΔΕ

Κύριοι,

Ήδη από την έναρξη εφαρμογής του φόρου διαμονής προέκυψαν τα πρώτα πρακτικά ζητήματα, τα οποία θέτουμε υπόψη σας ενόψει και της επικείμενης τροποποίησης της σχετικής διάταξης, για την οποία ενημερωθήκαμε με το από 29-12-2017 δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα πρέπει να διευκρινιστούν-προβλεφθούν ρητά τα εξής:

Δυνατότητα ενσωμάτωσης του φόρου διαμονής στο κύριο παραστατικό που εκδίδει η εταιρεία προς τον πελάτη για τη διαμονή του.

Η έκδοση και δεύτερου παραστατικού προσθέτει κόστος, όγκο εργασίας και γραφειοκρατία χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Παροχή δυνατότητας πληρωμής του φόρου διαμονής από το πρόσωπο που καλύπτει το κόστος της διαμονής (τουριστικό γραφείο, διοργανώτρια συνεδρίου, εταιρεία που καλύπτει το κόστος διαμονής του εργαζομένου της κ.λ.π.) ανεξάρτητα αν αυτό συμπίπτει με τον ένοικο του δωματίου.

Μη επιβολή φόρου διαμονής σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης – μη εμφάνισης του πελάτη (nonshow).

Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα θα πρέπει η σχετική συναλλαγή να απαλλάσσεται από προμήθεια, καθώς δεν είναι λογικό το ξενοδοχείο να επιβαρύνεται με τραπεζική προμήθεια για ένα ποσό που εισπράττει αποκλειστικά για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.

Εξαίρεση από την επιβολή του φόρου σε περίπτωση ημερήσιας μόνο χρήσης του δωματίου (dayuse). Θα πρέπει να οριστεί ρητά πως σε περίπτωση διαδικτυακής κράτησης μέσω online συστημάτων (Booking, Expediaκ.λ.π.) ο φόρος δεν περιλαμβάνεται στη τιμή, διότι υφίστανται πλην των άλλων και ζητήματα ενδοκοινοτικών συναλλαγών κ.λ.π.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Τάσιος

Πρόεδρος