της Κατερίνας Μαρούγκα, taxydromos.gr*

Ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο ξενοδόχο νησιού των Σποράδων για τον θάνατο Γερμανού τουρίστα από τη νόσο των Λεγεωνάριων και τις σωματικές βλάβες που υπέστη η σύζυγος του άτυχου αλλοδαπού από την ίδια ασθένεια.

Το ζευγάρι των Γερμανών παραθέριζε τον Μάιο του 2014 σε νησί των Σποράδων όταν άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διακομίστηκε διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από την εν λόγω νόσο γνωστή και ως λεγεωνέλλωση.

Πρόκειται για μία ασθένεια που προκαλεί οξεία προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και αποδίδεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα. Η νόσος μπορεί να έχει θανάσιμα αποτελέσματα για το 15% των ασθενών.

Δυστυχώς, αυτό συνέβη και στην περίπτωση του άνδρα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει, και καθώς η υγεία του επιδεινωνόταν συνεχώς τελικά απεβίωσε μετά από μερικές μέρες νοσηλείας στις 9 Ιουνίου 2014. Αντίθετα, η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είχε παρουσιάσει βελτίωση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη της Γερμανίδας, η οποία χθες δεν ήταν παρούσα στο Δικαστήριο.

Ο ξενοδόχος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση σωματικών βλαβών. Απολογούμενος στο Τριμελές υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του. Έλεγε ότι ο ίδιος εφάρμοζε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής, τόσο αυτά που αφορούν στον κλιματισμό όσο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του καταλύματος.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: taxydromos.gr