Από την 1η Ιουλίου φαίνεται ότι θα απολαμβάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι, ή απασχολούμενοι, 49 νησιών φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων.

Το μεταφορικό ισοδύναμο πρόκειται για μια επιδότηση μεταφορών σε 49 νησιά, πράξη που ισχύει από την Κυριακή 1η Ιουλίου, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα ενταχθούν όλα τα νησιά της χώρας στο σύστημα, εξαιρουμένων της Κρήτης, της Εύβοιας και της Λευκάδας. Η νέα αυτή ρύθμιση έχει στόχο να ωφελήσει του νησιώτες, ή όλους εκείνους που εργάζονται μόνιμα, όπως γιατροί και εκπαιδευτικοί, μέσω μειώσεων στα κόμιστρα των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Οι μόνιμοι κάτοικοι για να μπορέσουν να ταξιδέψουν με αυτό το σύστημα και να ωφεληθούν, θα πρέπει πρώτα να εκτυπώσουν μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr τους προσωπικούς τους κωδικού, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται κάθε φορά σε ένα πρακτορείο που εκδίδει εισιτήρια. Αφού κλείσουν τα εισιτήρια τους, υπολογίζεται ότι μέσα σε λίγες μέρες θα πιστώνεται αυτόματα στους λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Taxisnet το αντίστοιχο ποσό χρημάτων.

Δικαιούχοι, μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των παρακάτω νησιών:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαθράκι, Μάραθος, Νίμο, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμος, Σάμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά και Ψέριμος.

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου για το μεταφορικό ισοδύναμο: Μεταφορικό Ισοδύναμο

Source :