Αυτό το καλοκαίρι, η American Airlines είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα με έως και 3 πτήσεις ημερησίως, συνδέοντας την Αθήνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Με αρχή την 5η Ιουνίου, η American Airlines θα ξεκινήσει τη νέα καλοκαιρινή πτήση από την Αθήνα (ATH) προς τη Νέα Υόρκη (JFK) με αεροσκάφος Boeing 777-200. Η νέα αυτή πτήση αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό, ως τμήμα της Northeast Alliance μεταξύ των JetBlue και American.  Η συνεργασία αυτή προσφέρει στους πελάτες ενισχυμένη διασυνδεσιμότητα και πρόσβαση στο πιο μεγάλο δίκτυο της Northeast.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, με πρώτη προτεραιότητά μας, όπως πάντοτε, την ασφάλεια των πελατών» δήλωσε ο Tom Lattig, Managing Director EMEA Sales, της American Airlines. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για ταξίδι μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Οι πελάτες μας είναι ενθουσιασμένοι που θα ξανασυναντηθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους και στις 2 πλευρές του Ατλαντικού,  ή με την προοπτική να απολαύσουν  το πολυαναμενόμενο  ταξίδι των διακοπών τους στην Ελλάδα της Ιστορίας, ή ακόμα να ταξιδέψουν στα υπέροχα ελληνικά νησιά.”

Επίσης, ξεκινώντας στις 5 Ιουνίου, η American θα επαναφέρει την εποχική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σικάγο (ORD), με αεροσκάφος Boeing 787-8. Τέλος, από τις 18 Αυγούστου, η εταιρεία ξεκινά πάλι τα θερινά δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια (PHL), με αεροσκάφος Boeing 787-8.

Προετοιμασμένοι για την πτήση

Η American  δεσμεύεται να προσφέρει στους πελάτες της απόλυτη ηρεμία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνει συνεργασίες με τους κορυφαίους θεσμούς στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας, οι οποίοι υποστηρίζουν τις προσπάθειες της American, παρέχοντας καθοδήγηση σε θέματα υγιεινής και διαδικασίες καθαριότητας.

Τον προηγούμενο χρόνο, η American εισήγαγε ένα ψηφιακό διαβατήριο υγείας, το VeriFLY, το οποίο αναπτύχθηκε από τον πάροχο λύσεων διασφάλισης ταυτότητας Daon, ώστε οι πελάτες εύκολα να μπορούν να επιβεβαιώνουν το testing και τις απαιτήσεις ταξιδιού αναφορικά με τον COVID-19, απλουστεύοντας έτσι τη διαδικασία check-in. Οι πελάτες μπορούν να κατεβάσουν το app δωρεάν είτε από το iOS App Store ή από το Google Play Store.

Το VeriFLY αποτελεί το πιο διευρυμένα υιοθετημένο στον αεροπορικό κλάδο mobile health passport, εξυπηρετώντας τους πελάτες της American και των συνεργατών της — Aer Lingus, Alaska Airlines British Airways, Iberia, Japan Air Lines, και Qantas — πετώντας στο περισσότερες από 60 χώρες σε 280 προορισμούς.