Ποια είναι άραγε η πιο δημοφιλής αεροπορική σύνδεση με 84 πτήσεις την ημέρα στον κόσμο; Οι υποθέσεις μπορούν να είναι αμέτρητες, αλλά η πραγματικότητα είναι μάλλον πολύ πιο μακριά από κάθε φαντασία.

Κάποιος θα σκεφτόταν ίσως Νέα Υόρκη, ή κάποιες Ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, πρόκειται για την αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Κουάλα Λουμπούρ.

Τον προηγούμενο χρόνο φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν 30.500 πτήσεις μεταξύ των δύο αεροδρομίων, άρα με μέσο όρο αυτόν των 84 πτήσεων, οι δυο τοποθεσίες είναι οι πιο συχνά συνδεδεμένες στον κόσμο. Μάλιστα, αναμένεται μέχρι το 2026 να κατασκευαστεί και μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Σιγκαπούρης και Κουάλα Λουμπούρ, ώστε να υπάρχει και εναλλακτική πέραν του αεροπορικού ταξιδιού της μίας ώρας περίπου.

Οδικώς η απόσταση αυτή καλύπτεται σε 5 περίπου ώρες, ενώ συμφωνα με τα σχέδια κατασκευης του σιδηροδρόμου αυτού το ταξίδι πρόκειται να ολοκληρώνεται σε μόλις 90 λεπτά, φλερτάροντας με την αεροπορική διάρκεια, και διεκδικώντας πολλούς ταξιδιώτες από αυτήν.

Η πολυσύχναστη, λοιπόν, αυτή αεροπορική σύνδεση, που βρίσκεται στην Ασία, έχει λάβει την πρώτη θέση, ενώ εκτός Ασίας, τα πρωτεία καταλαμβάνει η σύνδεση του αεροδρομίου Λα Γκουάρντα της Νέας Υόρκης με το αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο, με 16.956 πτήσεις, σχεδόν οι μισές.

ΠΗΓΗ: