Στο HospitalityNet διαβάζουμε τις top τάσεις στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία για το 2017, όπως προβλέπονται από την εταιρία WATG που δραστηριοποιείται στον χώρο του ξενοδοχειακού ντιζάιν τα τελευταία 70 χρόνια. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Muriel Muirden, αντιπρόεδρο στρατηγικής της WATG, οι τάσεις του 2017 θα είναι οι εξής:

Απλή ζωή

Ζούμε κατακλυσμένοι από τα social media και τις ατελείωτες αποφάσεις, οπότε αυτό που αναζητούμε είναι η απόδραση από την καθημερινή ζωή. Ο  ξενοδοχειακός τομέας για να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία, μεταλλάσσεται, προσφέροντας δείπνο χωρίς μενού, αλλά και εμπειρίες στην άγρια φύση σε προορισμούς που προσφέρουν απόλυτη εναρμόνιση με τη φύση και αποτοξίνωση από την τεχνολογία. Επίσης, θα είναι δημοφιλείς και οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για μεγάλους, με στόχο να νιώσουν και πάλι παιδιά.

Η επιστήμη της διαμονής

Ο ξενοδοχειακός κλάδος θα συνεχίσει να εφαρμόζει  επιστημονικά δεδομένα στην προσπάθεια να προσφέρει καλύτερη διαμονή και ποιοτικότερο ύπνο στους πελάτες του. Το 2017 θα αυξηθούν οι ταξιδιωτικές εφαρμογές που θα βοηθούν  τους πελάτες να έχουν ένα ήρεμο ταξίδι, πληροφορώντας από το πόση είναι η ουρά στο πρωινό μπουφέ μέχρι τον ψηφιακό έλεγχο της ατμόσφαιρας στα δωμάτια. Τα ξενοδοχεία προβλέπεται, επίσης, ότι θα αποκτήσουν εφαρμογές για τη ρύθμιση του ύπνου και wearable συσκευές, αλλά και τεχνολογία ήχου και φωτισμού -στα δωμάτια- για ύπνο και χαλάρωση, ευαίσθητα εργαλεία και τεχνικές για το ξύπνημα.

[Δείτε ακόμη: Τα ξενοδοχεία προσαρμόζονται στη digital εποχή και αποκτούν τις δικές τους εφαρμογές κινητών]

Υγιής  «εμμονή»

Η τάση για καλοζωία και ευεξία θα οδηγήσει στην άνθιση των ‘Feel good hotels’, με έμφαση στο fitness με γυμναστήρια και ειδικές ασκήσεις. Επίσης, δημοφιλή θα είναι και τα ξενοδοχεία που στηρίζονται στην κουλτούρα της περιοχής και προσφέρουν στην τοπική κοινότητα με συνεργασίες. Τέλος, προβλέπεται η άνθιση των οικολογικών ξενοδοχείων  ‘Edible resorts’, με μικροκήπους, ελαιόδεντρα και αμπελώνες, ενώ θα επιστρέψουν και τα resort που ενσωματώνουν αγροτικά και φιλόδοξα χωριάτικα concept.

[Δείτε ακόμη: Πράσινα Ξενοδοχεία   &  Μποστάνια στα ξενοδοχεία]

Ξενοδοχεία «φιλικά» στη μαριχουάνα

Μία τάση που μάλλον δεν θα επικρατήσει και στην Ελλάδα, η νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης μαριχουάνας φαίνεται να κάνει τα ξενοδοχεία φιλικά στη χρήση κάνναβης από τους πελάτες τους. Επίσης, προβλέπεται να είναι και πιο «φιλικά» και προς τα κατοικίδια ζώα, προσφέροντας κρεβατάκια , μπολ φαγητού, πάρκα αποκλειστικά για σκύλους κ.α.