Η Virtuoso αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα ταξίδια το 2020!

2020

Οι ταξιδιώτες το 2020 δραστηριοποιούνται συνεχώς κάθε ημέρα και δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια, που τροφοδοτούνται από την πεποίθηση ότι οι εξατομικευμένες εμπειρίες είναι η καλύτερη επένδυση των χρημάτων και του χρόνου τους, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Virtuoso® Luxe.

Το παγκόσμιο πολυτελές ταξιδιωτικό δίκτυο Virtuoso ερευνά ετησίως τα κορυφαία μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου και τη δύναμη πωλήσεων των συμβούλων σε 50 χώρες για να προβλέψει τι θα ακολουθήσει το επόμενο έτος. Η έκθεση Luxe, η οποία έχει κερδίσει τη φήμη της Virtuoso ως αξιοσέβαστη πρόγνωση των τάσεων, αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των καταναλωτών σε high-end και βιωματικά ταξίδια.

Το ταξίδι με φιλοσοφία “Carpe diem” τροφοδοτεί την επιθυμία να απολαύσετε πολλούς νέους προορισμούς και συναρπαστικές εμπειρίες με περισσότερους αυθεντικούς τρόπους. Ενώ οι ταξιδιώτες θέλουν ακόμα να ταξιδέψουν με άνεση, ο νέος ορισμός της πολυτέλειας είναι εξατομικευμένες περιπέτειες που μοιράζονται με την οικογένεια και τους φίλους. Και οι δύο τάσεις οδήγησαν στην εισαγωγή του Virtuoso νωρίτερα αυτό το έτος της Wanderlist®, μια επαναστατική προσέγγιση για προγραμματισμό ταξιδιών για να εξασφαλίσει στους ταξιδιώτες τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών τώρα και στο μέλλον.

Η Έκθεση Luxe αποκάλυψε τέσσερις τάσεις που υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι κορυφαίοι του χώρου συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την επιρροή τους στον ταξιδιωτικό τομέα για το 2020.

1. Untouristed & Unexpected: Με κάποιους αγαπημένους προορισμούς να χαρακτηρίζονται από υπερτουρισμό, οι πολυταξιδεμένοι, πλέον, επιδιώκουν απομακρυσμένες, παρθένες τοποθεσίες για να αποφύγουν τα πλήθη σε υπερτουριστικές περιοχές. Οι σύμβουλοι Virtuoso αναφέρουν αύξηση των αιτήσεων για τις θέσεις που αφορούν περιοχές πολιτισμικά διακριτές που σχετίζονται με όσους βυθίζονται στη φύση, συμπεριλαμβανομένων Βόρνεο, Γροιλανδία και Ομάν.

2. Σύζευξη χωρών: Οι ταξιδιώτες παρακολουθούν τις συμβουλές καλά ενημερωμένων συμβούλων Virtuoso, οι οποίοι ενθαρρύνουν τους πελάτες να εξερευνήσουν πολλές χώρες, ακόμη και σε μικρότερες διαδρομές. Οι εκδρομές που αναμιγνύουν τοπικές τοποθεσίες είναι τάση, ειδικά αυτές με εκπληκτικούς συνδυασμούς. Οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδυάσουν μια περιπέτεια σκι με ένα φινάλε στην παραλία ή μια πόλη με μια περιπέτεια στην ζούγκλα ή ένα μέρος ακολουθούμενο από ένα ελάχιστα γνωστό σημείο για να ανακατευτεί με τους ντόπιους. Η εστίαση είναι σε ποικίλες εμπειρίες που εμπλουτίζουν το ταξίδι σε κάθε στάση.

3. Γαστρονομικά ταξίδια: Το μαγειρικό ταξίδι έχει ξεπεράσει την «απλή τάση» να αποκτήσει τη δική του θέση, με καταπληκτικά τρόφιμα και ποτά που θεωρούνται πλέον απαραίτητα για κάθε ταξίδι. Μαθήματα μαγειρικής, φαγητό σε ιδιωτικά σπίτια, εστιατόρια με αστέρια Michelin, επισκέψεις από αγρότες σε τραπέζια, κυνήγι τρούφας – οι γαστρονομικές εμπειρίες είναι τόσο ποικίλες όσο και οι ίδιοι οι ταξιδιώτες, επιτρέποντας στα τρόφιμα να αποκτήσουν κάτι πέρα ​​από μια θέση στο τραπέζι. Η τραπεζαρία έχει γίνει μια τέτοια τάση που μερικοί ταξιδιώτες ζητούν κρατήσεις εστιατορίων την στιγμή που κλείνουν τις πτήσεις τους – μερικές φορές ακόμη και πριν.

4. Ομαδικές αποδράσεις: Το ταξίδι ενώνει όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα και οι σύμβουλοι της Virtuoso λένε ότι οι πελάτες θέλουν να συνδεθούν με ομοϊδεάτες. Οι Gen X-ers, Boomers και ακόμη και οι Matures ταξιδεύουν για να δεσμευτούν με φίλους και άλλους που μοιράζονται τα πάθη τους ή βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ζωής. Τα ταξίδια των γυναικών αυξάνονται επίσης, συμπεριλαμβανομένων ήπιων εκδρομών περιπέτειας και εύπορων αποδράσεων. Ομάδες ζευγαριών ταξιδεύουν μαζί, συμπεριλαμβανομένων των φίλων, όπου οι νεόνυμφοι φέρνουν φίλους μαζί για διασκέδαση.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία “Carpe Diem”, η γιορτή ενός ορόσημου είναι ο κορυφαίος παράγοντας που εμπνέει το ταξίδι το 2020. Το ταξίδι πολλών γενεών διατηρεί το φρούριο του ως την κορυφαία τάση του έτους, με την αυθεντικότητα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση από την ένατη θέση το 2019 και να ταξιδεύει από τις πέντε κορυφαίες.

Η Ιταλία συνεχίζει την κυριαρχία της ως το παγκόσμιο αγαπημένο μέρος, καθώς και το κορυφαίο σημείο για σόλο ταξιδιώτες, ενώ γλιστράει στη δεύτερη θέση στις κατηγορίες του μήνα του μέλιτος και των οικογενειακών ταξιδιών.

Η Κροατία είναι επικεφαλής της λίστας αναδυόμενων προορισμών, προσελκύοντας το buzz λόγω του αποτελέσματος του Game of Thrones καθώς και της πλούσιας ιστορίας και της ευκολίας του σε άλλους σημαντικούς ευρωπαϊκούς κόμβους.

Η Ανταρκτική, έτοιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, παίρνει την πρώτη θέση για ταξίδια περιπέτειας από την πολυετή αγαπημένη Νότια Αφρική (τώρα στην τέταρτη θέση) και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση ως αναδυόμενος προορισμός.

Τέλος, η Ελλάδα κατέφτασε στην πρώτη πεντάδα για τρεις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου σημείου για Millennials, καθώς και της δεύτερης στον κατάλογο παγκόσμιων προορισμών και τρίτης θέσης για μήνα του μέλιτος.