Η Virtuoso διαπίστωσε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν βαρεθεί μήνες μέσα στο σπίτι είναι έτοιμοι να βγουν και να ταξιδέψουν.

Οι ταξιδιώτες υψηλών εισοδημάτων ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για προσφορές εργασίας και μάθησης, που μπορούν να επεκταθούν σε διακοπές εβδομάδων έως και μηνών.

Λόγω αυτής της νέας προθυμίας για εξερεύνηση, υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης στον κλάδο, λένε οι σύμβουλοι της Virtuoso.

Η έρευνα Virtuoso διαπίστωσε ότι, σε όλες τις περιοχές, οι εγχώριες παραλίες και οι νησιωτικοί προορισμοί καθώς και οι κρουαζιέρες αποτελούν την πλειονότητα των νέων κρατήσεων.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τους πελάτες που κάνουν κράτηση για διεθνή ταξίδια είναι σύμφωνα με την έρευνα του Virtuoso:

 • η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης
 • τα πρωτόκολλα καθαρισμού και ασφάλειας και
 • το ποσοστό μόλυνσης COVID-19 στον προορισμό

Η Virtuoso με βάση τη συμπεριφορά των πελάτων της, διαπίστωσε τις εξής 10 ταξιδιωτικές τάσεις για το Φθινοπώρο 2020:

 1. Το 79% των ταξιδιωτών θα πάει σε ταξίδι ομαδικώς, δηλαδή 2 ή περισσότερα νοικοκυριά, των οποίων τα μέλη έχουν ακολουθήσει παρόμοιες πρακτικές καραντίνας και κοινωνικής απόστασης, κάνουν σχέδια για διακοπές μαζί.
 2. 76% των ταξιδιωτών θέλει να κάνει διακοπές στην παραλία.
 3. 100% των 18-25 ετών είναι έτοιμο να ταξιδέψει, ενώ λιγότερο από το 50% -των 41 ετών και άνω- δεν είναι έτοιμο.
 4. Το 70% ταξιδεύει λιγότερο από 1.500 μίλια από το σπίτι.
 5. Το 43% κάνει κράτηση για ξενοδοχεία πριν από δύο εβδομάδες ή και λιγότερο, από τη διαμονή του.
 6. Τα δημοφιλή χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου περιλαμβάνουν απομόνωση, ιδιωτικές πισίνες και γκολφ.
 7. Το 66% είναι πρόθυμο να ταξιδέψει αεροπορικώς, αλλά θέλει το μεσαίο κάθισμα κενό. Το 73% θα πλήρωνε ακόμη και ένα έξτρα εισιτήριο, αν σήμαινε ότι η μεσαία θέση δίπλα τους θα παρέμενε άδεια.
 8. Όταν πρόκειται για ταξίδια διακοπών, η Virtuoso διαπίστωσε ότι περίπου το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδίαζει να ταξιδέψοει αυτήν την περίοδο. Κάποιοι έχουν κάνει κράτηση, αλλά άλλοι περιμένουν, πριν κάνουν συγκεκριμένα σχέδια.
 9. Το 53% δήλωσε πρόθυμο να πραγματοποιήσει διεθνή πτήση.
 10. Η κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, με τις κρατήσεις του 2021 να φτάνουν έως και το 14%.