Το έτος 2020 ήταν μια χρονιά για να ξεχαστεί, αλλά το 2021 έφερε μαζί του νέες ελπίδες, καθώς επίσης νέες τάσεις.

Virtual Εστιατόρια

Τον Αύγουστο του 2019, οι New York Times ανέφεραν τη διευκόλυνση των διαχειριστών να λειτουργούν ένα εστιατόριο χωρίς να χρειάζεται να νοικιάσουν χώρο ή να προσλάβουν προσωπικό εξυπηρέτησης και – παράλληλα – την ευκολία για τους πελάτες να παραλαμβάνουν φαγητό στην πόρτα τους με το άγγιγμα μιας εφαρμογής.

Ο Alex Canter, ο οποίος διευθύνει το Canter’s Deli στο Λος Άντζελες και μια νεοσύστατη εταιρεία που βοηθά τα εστιατόρια να βελτιστοποιήσουν τις παραγγελίες εφαρμογών παράδοσης σε μία συσκευή, δήλωσε: «Η ηλεκτρονική παραγγελία δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Είναι η πιο συναρπαστική ευκαιρία στη βιομηχανία εστιατορίων σήμερα. Αν δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές παράδοσης, δεν υπάρχεις».

Robotics

«Η βιομηχανία εστιατορίων είναι εξαιρετικά απαιτητική. Ένας στους 10 ανθρώπους που εργάζονταν στην Αμερική πριν από την πανδημία εργαζόταν στη βιομηχανία εστιατορίων, οπότε η βιομηχανία είχε μια δυσανάλογα μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης από την εθνική απασχόληση», λέει ο Hudson Riehle, ανώτερος αντιπρόεδρος της Ομάδας Έρευνας και Γνώσης του National Restaurant Association.

Στη μελέτη της, «Πώς να φτιάξετε ένα καλύτερο ρομπότ για εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης», που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hospitality and Tourism Research, η Dina Marie Zemke, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ball State University στο Muncie, Indiana των ΗΠΑ, διαπίστωσε: «Οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι η ενσωμάτωση της ρομποτικής τεχνολογίας είναι ένα ζήτημα πότε και όχι εάν».

Αν και το κόστος του ρομποτικού εξοπλισμού μειώνεται, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια μεγάλη δαπάνη κεφαλαίου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Zemke, πολλά ρομπότ βιομηχανικής υπηρεσίας, όπως ρομποτικοί βραχίονες συναρμολόγησης, είναι μισθωμένα. «Εάν αυξηθούν οι φόροι, ιδίως οι φόροι μισθοδοσίας, τότε η ρομποτική θα έχει περισσότερο νόημα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αυξήσει επίσης τη σκοπιμότητα της ρομποτικής », λέει η Zemke.

Πηγή: ktchnrebel.com