Kρυμμένο μέσα στα Ιμαλάια, το τσάι από το Νεπάλ είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα trend στον χώρο του speciality tea. Τι του δίνει αυτή την υπέροχη ζωντάνια στο φλυτζάνι?

Είναι συγγενής με το Darjeeling αλλά πιο ντελικάτο, ακόμα πιο αρωματικό και με καλύτερης ποιότητας φύλλα.
Γιατι? Μήπως το μοναδικό του terroir?

Tειόδεντρα μεγαλωμένα με νερό που κυλαέι από τις πηγές των πανύψηλων κορυφών των Ιμαλαίων ( 8 από τις 10 πιο ψηλές κορυφές στον κόσμο βρίσκονται στο Νεπάλ), αέρας πλήρως αμόλυντος και χώμα με σύσταση σχεδόν θεική!

Αιώνες από φύλλα δάσους πεσμένα στο υπέδαφος , συγκεντρώνουν τα ιχνοστοιχεία για να παραχθεί ένα γευστικά αριστουργηματικό τσάι.

Πιο πολύ όμως είναι η ενέργεια αυτού του φυτού, που φανερώνει την γαλήνη, την ηρεμία και την ομορφιά της ψυχής εκείνων που το μαζεύουν μέρα με την μέρα και αφιερώνουν την ζωή τους στο να το φέρουν στο φλυτζάνι μας!

 

(*) Άρθρο από το blog του  www.bsaeducation.gr