Σύμφωνα με το τμήμα ερευνών των Small Luxury Hotels of the World, οι κορυφαίες τάσεις του 2017 στην ξενοδοχειακή αγορά είναι:

Top προορισμός: Μεξικό

Το Μεξικό είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 2017. Όχι μόνο διαθέτει πολλά πολυτελή resorts αλλά δίνει την ευκαιρία και για αυθεντικές εμπειρίες με έντονες επιρροές από την κουλτούρα και την παράδοση του Μεξικού.

Spotlight: Τα ταξίδια σε παραθαλάσσια μέρη

Φέτος η τάση είναι τα ταξίδια σε παραθαλάσσιες περιοχές. Δίνουν την αίσθηση της απόδρασης σε ένα απομακρυσμένο νησί. Μάλιστα, αν συνδυάζονται και την τάση για well-being με επιλογές για άσκηση και χαλάρωση, όπως τα spa, τότε είναι η κορυφαία επιλογή. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νησί Kokomo στα Fiji, με ανεκμετάλλευτες παραλίες και πλούσιο φυσικό τοπίο. Στην ίδια κατηγορία είναι και τα ταξίδια στη Σικελία.

“Small is Bigger”

Όσο κι αν οι μόδες αλλάζουν, το στυλ και η πολυτέλεια είναι διαχρονικά, κάτι που φυσικά ισχύει και για τα ξενοδοχεία. Έτσι, λοιπόν, η  «τάση» που συνεχίζει και για το 2017, είναι η προτίμηση για μικρά, ανεξάρτητα boutique ξενοδοχεία. Τα SLH διαθέτουν 57 τέτοια ξενοδοχεία, με τον μέσο αριθμό δωματίων να φτάνει τα 28, σε πολυτελή και μικρά resort. Χαρακτηριστικά παραδείγματα  το οκτώ δωματίων Tower Suites στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, το Mahana Villa στη Νέα Ζηλανδία, ένα πολυτελές καταφύγιο δύο υπνοδωματίων με ιδιόκτητο οινοποιείο, και το τριών υπνοδωματίων El Alma Soul Retreat, στην Κόστα Ρίκα.

Αγάπη για το τοπικό

Από το design των ξενοδοχείων μέχρι την κουζίνα των εστιατορίων, οι πελάτες αποζητούν αυθεντικότητα και έμπνευση από την τοπική κουλτούρα. Τα ξενοδοχεία αφήνουν στην άκρη οτιδήποτε mainstream και παγκόσμιο και υιοθετούν όσο τίποτα την εντοπιότητα. Αυθεντικές εμπειρίες και ταξίδια με στόχο την ανακάλυψη της κάθε κουλτούρας, λοιπόν. Το ξενοδοχείο Sikelia, για παράδειγμα, σερβίρει ένα μοναδικό κρασί, που παράγεται από τα χαρακτηριστικά Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σταφύλια Zibibbo, αλλά και το Yemaya Little Corn Island Resort & Spa , το οποίο χρησιμοποιεί τοπικό αρτόκαρπο αντί για πατάτες στην δική του εκδοχή των τηγανιτών πατατών.