Το επιστημονικό εργαστήριο Sabre Labs μέσα από έρευνες, μελέτες και πειράματα θέλει να συνδυάσει την τεχνολογία με το χώρο του τουρισμού, με τα ευρήματά τους να δημοσιεύονται στην έκθεση Emerging Technology in Travel Report. Στόχος είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις να ενσωματώσουν τις νέες τεχνολογίες στις παραδοσιακές μεθόδους τους.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι ανερχόμενες τεχνολογίες;

  1. Εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα διαμορφώνει την έμπνευση, τον προγραμματισμό και τη διασκέδαση στα ταξίδια. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες δίνουν την ευκαιρία τόσο στους πελάτες όσο και στους επαγγελματίες του χώρου να γεμίσουν εικονικές εμπειρίες, να κάνουν προσομοιώσεις και να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στο ταξίδι, πριν το ταξίδι.

  1. Διασύνδεση μέσω μηνυμάτων

Οι ιστοσελίδες που βασίζονται στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων – ή αλλιώς Message based interfaces – προκαλούν την εμπιστοσύνη των πελατών/χρηστών, καθώς δίνουν την αίσθηση ότι πάντα υπάρχει βοήθεια στο site, είτε πρόκειται για αυτοματοποιημένο απαντητικό σύστημα, είτε απαντά κάποιος υπάλληλος σας. Με την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων κατά τη διαδικασία της περιήγησης, ειδικά κατά την Online κράτηση, δημιουργείται μία δέσμευση με τον πελάτη, μία σχέση. Ένας συνδυασμός αυτοματοποιημένων απαντήσεων bot-powered, σε συνδυασμό με τους υπαλλήλους να απαντούν σε πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις και ερωτήσεις, θα σας εξασφαλίσει τη δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες σας.

  1. Επικοινωνία πάντα και παντού με επαγγελματίες

Μία συνεργασία με επαγγελματίες τεχνικούς είναι απαραίτητη και σίγουρα χρήσιμη, για να αποφεύγονται προβλήματα και να διορθώνονται τυχόν λάθη. Εμπιστευτείτε τις γνώσεις τους, καθώς, μάλιστα, μπορούν να σας βοηθήσουν  ανά πάσα στιγμή ακόμα κι αν βρίσκονται σε άλλη χώρα, μέσω live streaming videos, head up displays και προγράμματα χειρισμού για απομακρυσμένα συστήματα.

  1. Αισθητήρες εσωτερικού χώρου

Οι αισθητήρες εσωτερικού χώρου με συλλογή δεδομένων πλέον είναι μία προηγμένη τεχνολογία και δίνει άλλη ποιότητα στην εμπειρία του ταξιδιώτη. Η ανάλυση των δεδομένων μπορεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις κινήσεις των ταξιδιωτών και τις συνήθειες τους.

  1. Site με φωνητικές λειτουργίες

Ένα interface με φωνητικές λειτουργίες είναι χρήσιμο, φιλικό προς όλους τους χρήστες, ειδικά όλους όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, αλλά και γενικότερα η χρήση φωνητικών εντολών κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, λόγω της ευκολίας και της εξοικονόμησης χρόνου, που προσφέρει. Γι αυτό οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να βρουν τρόπο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τους, να λειτουργεί και με φωνητικές λειτουργίες.