Το Renaissance Barcelona Fira Hotelτο οποίο βρίσκεται στη Βαρκελώνη στην πλατεία Ευρώπης, έχει πάρει το ρόλο του πολύ σοβαρά. Με την επαναστατική αρχιτεκτονική, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, δημιουργεί μια μεγαλοπρεπή εικόνα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και το φυσικό στοιχείο, σε έναν χώρο όπου το πράσινο και η βλάστηση έχουν μετατραπεί επιμελώς σε αρχιτεκτονικό θαύμα.

Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη ύψους 110 μέτρων που έχει αφομοιώσει κάθε φυσικό στοιχείο σε όλες τις εγκαταστάσεις του, ενώ διαθέτει και έναν όμορφο βοτανικό κήπο που κοσμείται και από 300 μεγαλόπρεπους φοίνικες. Όπως είναι λογικό, το ξενοδοχείο αυτό έχει φέρει τη φύση στην καρδιά της πόλης.

Το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υπηρεσίες , καθώς διαθέτει ένα πανοραμικό εστιατόριο, 357 δωμάτια, δυο cocktail bar , 11 αίθουσες συνεδριάσεων, γυμναστήριο με θερμαινόμενη πισίνα, και roof garden, επίσης, με πισίνα και ξαπλώστρες. Τα δωμάτια αποτελούν οάσεις εν τη ερήμω, με προσεκτικά επιλεγμένους τρόπους φωτισμού, χρώματα και φωτοσκιάσεις, που να υποστηρίζουν ολοκληρωτικά το όλο concept. Το ευρύχωρο, λοιπόν, δωμάτιο και οι χρωματικοί συνδυασμοί δημιουργούν μια ενδιαφέρουν αντίθεση που εμπνέει τον επισκέπτη και τον προετοιμάζει και για τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου που χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της φύσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι προμελετημένο το έγκλημα, καθώς όλο το design έχει δημιουργηθεί κατόπιν πολλής και στοχευμένης σκέψης.

Το εσωτερικό του τεράστιου αυτού ξενοδοχείου συνδυάζεται μοναδικά με την εκθαμβωτική θέα της Βαρκελώνης, που σε μαγνητίζει με την πρώτη ματιά, όταν βρίσκεται στην οροφή. Από την άλλη, το εστιατόριο -που βρίσκεται στον 14ο όροφο- χαρακτηρίζεται και αυτό από το φυσικό στοιχείο και έχει διακοσμηθεί με αυστηρούς κανόνες φωτισμού και σκίασης, σαν ζωγραφικός πίνακας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, το φυσικό φως περνά και διασκορπίζεται στο χώρο μέσω των καθρεφτών που διακοσμούν τους τοίχους, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη αίσθηση λάμψης και ευεξίας.

Ένα μοναδικό ξενοδοχείο που με μεγάλη επιτυχία καταφέρνει να ταξιδέψει τους επισκέπτες του πολύ πιο μακριά από τη Βαρκελώνη υιοθετώντας ένα τροπικό κλίμα και δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες.

ΠΗΓΗ: