Σύμφωνα με δημοσίευμα του Colm Hanratty στο trekksoft.com (συμβουλευτική εταιρεία για επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού), είναι απαραίτητο για ένα ξενοδοχείο να έχει ιστοσελίδα, ωστόσο η ύπαρξή της μόνο δεν αρκεί για να φέρει πωλήσεις – και όπως αναφέρεται στο άρθρο – μία ιστοσελίδα για να είναι αποτελεσματική πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία:

άμεσες κρατήσεις

1. Προσαρμοστικότητα – Κάντε εύκολη την περιήγηση σε όλες τις συσκευές

Εάν η περιήγηση στην ιστοσελίδα σας δεν είναι εύκολη μέσω smartphone ή tablet, τότε το ξενοδοχείο σας μπορεί να χάνει λεφτά ανά πάσα στιγμή, καθώς, μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών παίρνει τις ταξιδιωτικές αποφάσεις του μέσω μίας κινητής συσκευής

Δείτε ακόμη: Η έρευνα της Google για τις ταξιδιωτικές αναζητήσεις μέσω κινητού

2. Ισχυρές εικόνες – Μην ξεχνάτε ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις

Όσο όμορφες και να είναι οι λέξεις, δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι εικόνες. Πλέον οι ωραίες εικόνες σε μία ιστοσελίδα δεν κοστίζουν ακριβά, καθώς η κάμερα ενός κινητού και ένας δωρεάν επεξεργαστής εικόνων, αρκούν για να στολίσουν την ιστοσελίδα σας.

3. Blog – Γίνετε οι καθημερινοί ταξιδιωτικοί σύμβουλοι των πελατών σας

Κάποτε η ύπαρξη κάποιων λέξεων κλειδιών στην ιστοσελίδα αρκούσε για να εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Πλέον, όμως, ο αλγόριθμος της Google είναι πιο απαιτητικός και ένα blog, όπου θα φορτώνετε το περιεχόμενο που θέλετε, μπορεί να γίνει εξίσου αποτελεσματικό. Κρατήστε, λοιπόν, τους πελάτες σας ενημερωμένους!

4. Δημοσιεύσεις – Δημοσιεύστε ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο

Πριν από κάθε δημοσίευση, κάντε ένα καλό έλεγχο του κειμένου. Το καλό περιεχόμενο θα μετατρέψει τους αναγνώστες σας …σε πελάτες!

Δείτε ακόμη: Πώς μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας σας να επιτύχετε κρατήσεις

5. Κρατήσεις – Παροτρύνετε τη δράση των χρηστών

Είναι απαραίτητο να υπάρχει κουμπί (σε κάθε σελίδα, εάν είναι εφικτό) που να οδηγεί στη σελίδα των άμεσων κρατήσεων. Εδώ απαιτείται ένα καλό λογισμικό, που να επιτρέπει τον γρήγορο έλεγχο διαθεσιμότητας, καθώς και την online πληρωμή.

6. Κριτικές – Συλλέξτε κριτικές πελατών σας

Τα σχόλια στην ιστοσελίδα σας κάνουν καλό για το SEO (Search Engine Optimization – εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησης) και βοηθά και στην αύξηση των κρατήσεων, καθώς πείθει τους νέους πελάτες να σας εμπιστευτούν.

7. Γλώσσες – Προσδιορίστε το κοινό σας

Καθορίστε την αγορά/αγορές, που στοχεύετε, και φροντίστε να διαθέσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας στις κατάλληλες γλώσσες. Εάν θέλετε να νικήσετε τον ανταγωνισμό, μία απλή μετάφραση στα αγγλικά δεν αρκεί.

8. SEO – Βελτιστοποιήστε την ιστοσελίδα σας για τις μηχανές αναζήτησης

Η ύπαρξη ιστοσελίδας δεν σημαίνει και μεγάλη επισκεψιμότητα. Σκεφτείτε εξ αρχής σε ποιους όρους αναζήτησης θα θέλατε να εμφανίζετε η ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης και διαμορφώστε ανάλογα το περιεχόμενό σας.

9. Social Media – Κάντε το περιεχόμενό σας κοινόχρηστο

Ενσωματώστε στην ιστοσελίδα σας τα κουμπιά των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ώστε να μπορούν οι χρήστες να κοινοποιήσουν το περιεχόμενό σας στους φίλους τους. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη διαφήμιση για εσάς!

Δείτε ακόμη: Πώς μπορούν οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες να επωφεληθούν από τα social media;

10. Επισκεψιμότητα – Εκπαιδευτείτε στα analytics

Για να δείτε εάν οι προσπάθειές σας είχαν αποτέλεσμα, πρέπει να μάθετε να διαβάζετε σωστά τα analytics, -δηλαδή-τα στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας και ανάλογα να κάνετε αλλαγές στην ιστοσελίδα σας.

Διαβάστε ακόμη: Σε πόσο χρόνο θα είναι το ξενοδοχείο σας στην πρώτη σελίδα της Google;