Το design μπορεί να είναι πλούσιο σε σημασίες, είτε είναι πληθωρικό, είτε είναι λιτό. Ειδικά στο interior design, κάθε στοιχείο, όσο μικρό και αν είναι, μπορεί να είναι μία άμεση αναφορά σε μία εποχή, σε μία χώρα, σε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα ή ακόμη και σε μία ιδεολογία.

loft  Loft 523, New Orleans

Το Loft 523, ένα αστικό καταφύγιο με εκτεπτυσμένο σχεδιασμό, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας και σε κάθε γωνιά του συνεπαίρνει τον επισκέπτη με το σχεδιασμό του.

Όπως και οι ανώνυμες προσόψεις της γαλλικής συνοικίας της Νέας Ορλεάνης, κρύβουν ένα κόσμο γεμάτο αυλές, σιντριβάνια, κήπους και ξενώνες, έτσι και το Loft 523 αποκαλύπτει σταδιακά και με έξυπνο τρόπο τον εσωτερικό σχεδιασμό του.

loft     loft
Στο Loft 523, όλα έχουν να κάνουν με τις υφές και τα υλικά. Οι λευκοί γύψινοι τοίχοι λούζονται στο φυσικό φως, την ίδια ώρα που σωλήνες, κολώνες και δοκοί λένε τη δική τους ιστορία. Στο μπαρ, οι αρχικοί κίονες από χυτοσίδηρο, τα ξύλινα δάπεδα, οι τοιχοποιίες και τα πλακάκια οροφής, που έχουν ανακυκλωθεί ως καμπίνα ανελκυστήρα, συνεχίζουν να «πλέκουν» την ιστορία. Πρόκειται για αρχιτεκτονικά αντικείμενα, που μιλούν σε μια συνέχεια για εκείνους που ήρθαν, βρίσκονται τώρα εδώ, και θα έρθουν.

loft   loft   loft   loft

Όπως είπε και ένας κριτικός “το σχέδιο πρέπει να αποπλανήσει, να διαμορφώσει, και ίσως το πιο σημαντικό, να προκαλέσει συναισθηματική ανταπόκριση”.
Από τους μοντέρνους ανεμιστήρες οροφής, και τις χάλκινες πόρτες, μέχρι το φημισμένο λαμπτήρα Fortuny, του 1907, του φωτογράφου / ζωγράφου / φαρμακοποιού Mariano Fortuny, τις φουσκωτές μπανιέρες “Spoon” της Agape και τα κομψά μπάνια, το Loft 523 τιμάει το σχεδιασμό και αποτελεί άξιος εκπρόσωπος της δημιουργικής κουλτούρας της Νέας Ορλεάνης.

loft

 

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide – Φθινόπωρο 2018

– Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων –

Διαβάστε ολόκληρο το Hotel Design No 23:

https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-magazine/hotel-design-magazine-and-guide-no-23/