Η Covid-19 δημιούργησε την ανάγκη για διαφορετικές ξενοδοχειακές εμπειρίες. Με βάση τη νέα κανονικότητα, ο ορισμός της φιλοξενίας έχει αποκτήσει ένα νέο νόημα, αυτό της άνεσης, της ασφάλειας και της απόδρασης.

Η νέα εποχή του κωρονοϊού έχει αλλάξει τα ταξίδια και ιδιαίτερα το χώρο της φιλοξενίας. Το ξενοδοχείο design αναζητά συνδυασμένες λύσεις σχεδιασμού, ωστόσο είναι σημαντικό οι σχεδιαστές να βρουν τρόπους να πληρούν τα νέα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και να καλύπτονται οι ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Αυτό απαιτεί δημιουργική σκέψη για το πώς η “διάταξη” και η “επιφάνεια” μπορούν να συνεργαστούν, για μια βέλτιστη εμπειρία επισκέπτη, που να διατηρεί τη φιλοξενία πραγματικά “φιλόξενη”. Είτε πρόκειται για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο 30 δωματίων, είτε για μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα 300 δωματίων, η σχεδίαση των εσωτερικών χώρων -ιδίως στη εποχή του κορωνοϊού- αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για ένα σχεδιαστή!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΕΠΙΠΛΑ

Καθώς η βιωσιμότητα παραμένει στην πρώτη γραμμή του μυαλού όλων, τα τοπικά υλικά για φινιρίσματα και έπιπλα θα γίνουν προτεραιότητα. Αυτή η τάση δεν εστιάζει μόνο στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και στην αυθεντική και ουσιαστική ενσωμάτωση του περιβάλλοντα
χώρου του ξενοδοχείου.

Ένα υλικό, που έρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή αυτήν την αισθητική, είναι το ανοιχτόχρωμο ξύλο. Το
ανοιχτόχρωμο ξύλο επιστρέφει και εμφανίζεται σε όλα τα σημεία που μπορεί να ενσωματωθεί. Τοποθετείται από το δάπεδο έως τα έπιπλα και τις πιο κλασικές εφαρμογές του, μέχρι τους τοίχους και τα ντουλάπια.

Οι ξενοδόχοι μπορούν να επιλέξουν φυσικό, ρουστίκ ξύλο για μια διαχρονική, εκλεπτυσμένη λύση στο λόμπι και συμπληρωματικά laminate με όψη ξύλου για τα δωμάτια. Όχι μόνο το ξύλο, αλλά και το laminate με όψη ξύλου διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων για να ταιριάζουν με οποιαδήποτε αισθητική σχεδίασης, αλλά και τα δύο είναι εξαιρετικά ανθεκτικές επιλογές δαπέδων, ιδανικά για τα ξενοδοχεία.

 

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022, Τεύχος No.30
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2022