έκθεση καταναλωτικών τάσεων της Google στην αναζήτηση και κράτηση διακοπών, με τίτλο Google Playbook for Travel, εστιάζει στις Μικροστιγμές, που προκύπτουν από τη χρήση των κινητών την ώρα της έμπνευσης, της σύγκρισης τιμών ή της εμπειρίας κράτησης, που οδηγεί στην τελική κράτηση. Μέσα σε αυτές τις στιγμές, ένα καλά τοποθετημένο brand στην αγορά μπορεί να επηρεάσει τον καταναλωτή.

[Δείτε ακόμη: Η Google μας συστήνει τις μικροστιγμές και πώς μπορούν να τις εκμεταλλευτούν οι επαγγελματίες του τουρισμού]

Σύμφωνα με την έκθεση, οι 4 κύριες τάσεις, που εντοπίστηκαν, είναι οι εξής:

1. Οι πόλεις, που έλαβαν περισσότερο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο και στο YouTube – για ιδέες και έμπνευση για ταξίδια -, κατά το πρώτο μισό του έτους, ήταν οι εξής:

1. Reykjavik
2. Havana
3. Toronto
4. Mexico City
5. Tokyo

travel-trends-5-fastest-rising-cities

2. Το YouTube είναι σημαντικός ταξιδιωτικός κόμβος

Οι ταξιδιώτες βασίζονται πλέον στο διαδίκτυο, όχι μόνο για να πάρουν ιδέες για ένα ταξίδι, αλλά και για να πάρουν τις αποφάσεις τους, και το YouTube παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτήν την τάση, καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες πηγαίνουν σε αυτό και μάλιστα σε κάθε φάση του σχεδιασμού του ταξιδιού τους.

travel-trends-2016-data-consumer-insights-01-01

3. Αναζήτηση στο κινητό, κρατήσεις στον υπολογιστή

Το 90% των κρατήσεων γίνεται από υπολογιστή, ωστόσο τα κινητά χρησιμοποιούνται εκτενώς στις ταξιδιωτικές αναζητήσεις, γι’ αυτό και το να είναι ένα brand ορατό κατά την αναζήτηση μέσω κινητού είναι σημαντικό, ώστε να το έχει υπόψη του ο καταναλωτής, όταν τελικά σκέφτεται να κάνει κράτηση.

4. Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τα κινητά για να είναι πιο αυθόρμητοι

Το 85% των ταξιδιωτών αποφασίζουν για τις δραστηριότητες, που θα κάνουν στις διακοπές, μετά την άφιξη στον προορισμό, ενώ οι μισοί από τους διεθνείς ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τα κινητά τους, για να αναζητήσουν δραστηριότητες στον προορισμό, αμέσως μόλις φτάσουν σε αυτόν.

travel-trends-2016-data-consumer-insights-01-04-min