Η Atelier Lavit σχεδίασε ένα πλήρως οικολογικό ξενοδοχείο, το Cabanes des Grands Cepages, δημιουργώντας μια σειρά από εγκαταστάσεις, που επιπλέουν σε μια λίμνη στην νοτιοανατολική Γαλλία, και ειδικότερα κοντά στην Αβινιόν. Το ξενοδοχείο προσφέρει 10 πολυτελείς σουίτες κατασκευασμένες από ξύλο, που διαθέτουν ξύλινα παραβάν και εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και την ζεστή φιλοξενία των επισκεπτών.

Οι αρχιτέκτονες έχουν κρύψει κατά κάποιον τρόπο τα πλωτά δωμάτια μέσα στο υπάρχον φυσικό περιβάλλον, ώστε να το διατηρήσουν άσπιλο και άθικτο από την ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι εμφανίζονται σαν προϊστορικά κτίσματα ανάμεσα στα καλάμια, ενώ επιπλέουν σαν σχεδίες και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη θέα της λίμνης.

Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στις σουίτες του, μέσω ξύλινων μονοπατιών, που προεξέχουν από τις όχθες της λίμνης. Το δωμάτιο περιλαμβάνει μια κρεβατοκάμαρα, ένα σαλόνι, και φυσικά λουτρό, ενώ κάθε τέτοια μονάδα είναι περιτριγυρισμένη από ένα ξύλινο κατάστρωμα, που προστατεύεται από ένα ξύλινο παραβάν. Όλα αυτά ολοκληρώνουν την εξωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση, είτε το δωμάτιο είναι στρογγυλό, είτε τετραγωνικό.

Το ιδιαίτερο με αυτό το ξενοδοχείο είναι, ότι, στην πραγματικότητα, κατασκευάστηκε εκτός του χώρου στον οποίο βρίσκεται τώρα. Για να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία, τα οικήματα κατασκευάστηκαν σε ένα εργαστήριο και ύστερα τοποθετήθηκαν στην λίμνη. Αυτή η συνολική διαδικασία κράτησε σε χαμηλό κόστος την κατασκευή του ξενοδοχείου, χωρίς να επιβαρυνθεί το φυσικό περιβάλλον.

        

 

ΠΗΓΗ: