Το concept «διακοπές στην φύση» εφαρμόζεται με την ενσωμάτωση χώρων πρασίνου εντός του ξενοδοχείου. Με την προσθήκη του πράσινου στοιχείου, ο χώρος μεταμορφώνεται και αναζωογονείται, δίνοντας την αίσθηση της φρεσκάδας και της υγείας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τους κοινόχρηστους χώρους ενός ξενοδοχείου.

   

Οι σχεδιαστές “θολώνουν” τις γραμμές μεταξύ των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων. Εσωτερικοί καταρράκτες, πολυεπίπεδες βεράντες, ρουστίκ ξύλινα έπιπλα, περιφραγμένοι κήποι με πανέμορφη βλάστηση, επιτρέπουν στους επισκέπτες, να συνδεθούν με τη φύση, και να βιώσουν κάτι μοναδικό, αυθεντικό και αξέχαστο. Ιδίως στα ξενοδοχεία των αστικών κέντρων – όπου το πράσινο στοιχείο εκλείπει από το εξωτερικό περιβάλλον – οι εσωτερικοί κήποι και τα αίθρια έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες τάσεις του σύγχρονου ξενοδοχειακού σχεδιασμού.

Στόχος είναι – μέσω αυτών των χώρων πρασίνου – τα ξενοδοχεία, να αποκτήσουν μια πιο οικολογική και φυσική εικόνα. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, υιοθετούνται και πιο τολμηρές τεχνοτροπίες με κατακόρυφους κήπους, που δημιουργούν εκπληκτικά πράσινα τοπία πάνω σε επιφάνειες.

Casa Bonay, Barcelona

Το Casa Bonay στη Βαρκελώνη αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ξενοδοχείου, όπου ο βιοφυλλικός σχεδιασμός κυριαρχεί στο εσωτερικό του.

Το ξενοδοχείο Casa Bonay στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1869, που βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης και αποκαταστάθηκε πλήρως – από πάνω μέχρι κάτω – για τη μεταμόρφωσή του από κατοικία σε ξενοδοχείο.

     

Για τη δημιουργία του ξενοδοχείου εργάστηκε μία ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών, από σχεδιαστές λαμπτήρων, επίπλων, υφασμάτων και τοπικούς και διεθνείς κατασκευαστές, μέχρι interior designers, γραφίστες, σεφ, εκδότες βιβλίων και ειδικοί σε καφέ και κρασί. Στην ανακαίνιση διατηρήθηκαν στοιχεία του κτιρίου, όπως τα vintage δάπεδα, η στέγη και οι συρόμενες πόρτες, ενώ προστέθηκαν νέες σχεδιαστικές πινελιές.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 5 μεγάλα δωμάτια με δική τους ιδιωτική βεράντα, εξωτερικό ντους, αιώρες και άπλετο φυσικό φως. Τα δωμάτια αυτά βρίσκονται στον πρώτο όροφο, έχουν ψηλά ταβάνια και πρωτότυπα ψηφιδωτά.

Επίσης, διαθέτει 3 μεγάλα, ευρύχωρα και φιλόξενα δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τρία άτομα και περιλαμβάνουν ένα ανεξάρτητο δωμάτιο με ένα καναπέ-κρεβάτι και μεγάλα παράθυρα με θέα στη πόλη. Τέλος, διαθέτει 9 δωμάτια μεσαίου μεγέθους με ψηλά ταβάνια και πρωτότυπα μωσαϊκά δάπεδα και άλλα 50 μικρότερα δωμάτια με λιτό, μοντέρνο σχεδιασμό.

      

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του έργου:

«Αφού καταγράψαμε σε μια λίστα όλα τα πράγματα που θέλαμε: ευχάριστο φαγητό, ήλιος, μεσογειακό κρασί, βιβλία, κοκτέιλς, καλός καφές, μουσική, γιόγκα και χορός, βάλαμε μπροστά το πιο υποτιμημένο εργαλείο στη σχεδίαση, τη διαίσθηση!».

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide – Φθινόπωρο 2018

– Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων –

Διαβάστε ολόκληρο το Hotel Design No 23:

https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-magazine/hotel-design-magazine-and-guide-no-23/