Κοιτώντας μπροστά στο υπόλοιπο του έτους, έχουμε συντάξει μια λίστα με τις πέντε κορυφαίες τάσεις τέχνης που πρέπει να προσέξετε το 2021.

1. Pantone: Χρώματα της χρονιάς

Για πρώτη φορά, η Pantone ανακοίνωσε δύο αποχρώσεις ως τα χρώματα της χρονιάς – “Illuminating” & “Ultimate Grey”. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων διαθέτει το έντονο κίτρινο «Illuminating» και τη δύναμη και τη ζεστασιά του «Ultra Grey».

Περιγράφεται από το Pantone ως «γάμος χρώματος που μεταδίδει ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας που είναι τόσο διαρκές όσο και αναζωογονητικό», αυτός ο νικητής συνδυασμός αποχρώσεων είναι σίγουρα αγαπημένος καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021.

2. Έντονα αφηρημένα σχέδια

Στον κόσμο της τέχνης και της εσωτερικής διακόσμησης, αρχίζουμε να βλέπουμε κάπως μια αλλαγή από την προσέγγιση «less is more», καθώς η τάση του μινιμαλισμού κερδίζει δημοτικότητα.

Τα εντυπωσιακά αφηρημένα κομμάτια με έντονα χρώματα και μοναδικά σχήματα κάνουν μια σοβαρή επιστροφή φέτος και μπορείτε να περιμένετε να δείτε περισσότερα «μινιμαλιστικά» στυλ να μπαίνουν στο mainstream τα επόμενα χρόνια.

3. Τοίχοι- Gallery

Ακόμα πάρα πολύ σε τάση και πιθανότατα θα αυξηθεί σε δημοτικότητα για πολλά ακόμη χρόνια, οι τοίχοι της γκαλερί είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίκτυπο και να εισάγετε προσωπικότητα σε οποιοδήποτε χώρο.

Δίνοντας σας ατελείωτη ευκαιρία για δημιουργικότητα, οι τοίχοι της γκαλερί σάς επιτρέπουν να διηγηθείτε μια μοναδική ιστορία με συνδυασμό εκτυπώσεων, πλαισίων, καθρεφτών και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

4. Αποχρώσεις που δημιουργούν ηρεμία

Οι τολμηρές αποχρώσεις μπορεί να έχουν επιστρέψει το 2021, αλλά πάντα θα υπάρχει χώρος για όμορφες ουδέτερες παλέτες.

Σε μια εποχή που η σωματική και ψυχική υγεία αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς, αυτές οι χαλαρωτικές αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χαράξουν χώρους χαλάρωσης και καταφύγια για προσωπική ευεξία. Απαλά χρώματα και ονειρεμένα τοπία βοηθούν στη δημιουργία χώρων που επιτρέπουν απόλυτη χαλάρωση και εκπνοή.

5. Τα έξω, μέσα

Η ανεπτυγμένη δημοτικότητα των φυτών εσωτερικού χώρου το 2020 έχει αποδείξει ότι το φύλλωμα είναι μοντέρνο! Αυτή η ερωτική σχέση με την ύπαιθρο αρχίζει να λειτουργεί σε πολλά έργα τέχνης, με παχύφυτα, βοτανικά και τροπικά λουλούδια να γίνονται έμπνευση για κομμάτια που αναπνέουν ζωή στους εσωτερικούς χώρους.

Αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής τους επόμενους μήνες και χρόνια, ιδιαίτερα σε υπερσύγχρονους χώρους που χρησιμοποιούν τη σύγχρονη φωτογραφία και τις ψηφιακές εικόνες.

Πηγή:  Spires Art