Ο Zeev Sharon, CEO και ιδρυτής της Hotelied, μας αποκαλύπτει κάποια μικρά μυστικά από τον κόσμο των ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο quora.com:

  1. Σήμερα το κόστος κατασκευής ενός νέου ξενοδοχείου -με πλήρεις υπηρεσίες- στη Νέα Υόρκη (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της γης) μπορεί να φτάσει τα 800.000 $ ανά κλειδί.
  2. Ο παλιός κανόνας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας όριζε, ότι για κάθε 1.000 $, που επενδύονται στην κατασκευή ενός δωματίου, το ξενοδοχείο θα χρεώσει 1 $ τη διανυκτέρευση. Έτσι ένα δωμάτιο, που κόστισε 300.000 $ η κατασκευή του, θα πρέπει να χρεώνει κατά μέσο όρο 300 $ τη διανυκτέρευση.
  3. Η ποιότητα ενός δωματίου συχνά μετριέται με τον αριθμό των εξαρτημάτων στο μπάνιο, καθώς το μπάνιο είναι μακράν το πιο ακριβό δωμάτιο. Ένα πρότυπο μπάνιο 3 εξαρτημάτων διαθέτει νεροχύτη, μπανιέρα και τουαλέτα. Ένα μπάνιο 5 εξαρτημάτων – όπως αυτά στα πολυτελή ξενοδοχεία – διαθέτει 2 νιπτήρες, μπανιέρα, αυτόνομη ντουζιέρα και τουαλέτα.
  4. Τα δωμάτια με διπλά κρεβάτια είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα δωμάτια με “king” κρεβάτια.
  5. Το ύψος της οροφής είναι ένας από τα πιο σημαντικούς παράγοντες, που επηρεάζουν την αντίληψη των επισκεπτών, για την ποιότητα και το μέγεθος ενός δωματίου ξενοδοχείου.
  6. Τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να ανακαινίζονται ελαφρά (χαλιά, κουρτίνες, ταπετσαρίες κλπ.) κάθε 4-5 χρόνια, και ριζικά κάθε 7-8 χρόνια.
  7. Τα μίνι μπαρ συνήθως δεν βγάζουν τα χρήματά τους, ακόμα και όταν χρεώνουν 10 $ για ένα αναψυκτικό.
  8. Το πρωινό στο κρεβάτι επίσης κοστίζει περισσότερο στο ξενοδοχείο -από τα λεφτά που θα φέρει-, καθώς εμπλέκονται, πολλές εργασίες.
Source :