Ο χρόνος μόλις άρχισε, αλλά τα ταξίδια δεν σταματάνε ποτέ. Ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις για το 2017 που θα καθορίσουν τον ταξιδιωτικό κλάδο, σύμφωνα με την Sara Napier Burkhard στο trekksoft.com;

  1. Οι Millennials

Οι Millennials είναι η πολυπληθέστερη γενιά στην ιστορία και αποτελούν τη βάση των ταξιδιωτών. Οι επιλογές και οι απόψεις τους δημιουργούν τα trends, χρησιμοποιούν πολλές Online ευκαιρίες για τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους και τους ενδιαφέρουν οι ιδιαίτερες εμπειρίες.

  1. Ταξίδια περιπέτειας και άθλησης

Τα ταξίδια action και adventure φαίνεται να είναι πολύ δημοφιλή φέτος, ειδικά σε προορισμούς όπως η Αφρική για σαφάρι, το Μεξικό και η Αυστραλία για κολύμπι με καρχαρίες ή η πεζοπορία και το hiking στις Σουηδικές Άλπεις.

  1. Γυναίκα μόνη ταξιδεύει

Στις μέρες μας, το 80% των αποφάσεων για τα ταξίδια γίνονται από γυναίκες. Φέτος, φαίνεται οι γυναίκες ταξιδιώτισσες να θέλουν να εξερευνήσουν μόνες τους, καθώς οι κρατήσεις για ένα άτομο και συγκεκριμένα για μία γυναίκα όλο και αυξάνονται. Μην παραλείπετε, λοιπόν, τα προνομιακά πακέτα για τους solo ταξιδιώτες.

  1. Γαστρονομικός τουρισμός

Οι ταξιδιώτες και ειδικά οι Millennials θεωρούν ότι μπορούν να μάθουν πολλά για έναν τόπο, την κουλτούρα και την ιστορία του μέσα από το φαγητό. Μία τάση, λοιπόν, που έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια είναι ο γαστρονομικός τουρισμός, με επισκέψεις σε τοπικές φάρμες και καλλιέργειες, εστιατόρια και καφέ.

  1. Οικολογικός τουρισμός

Το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο στρέφεται στην προστασία του περιβάλλοντος και φέτος ο οικολογικός τουρισμός είναι trend. «Πράσινα» ξενοδοχεία και ταξίδια για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων.

  1. Μέρη άξια για φωτογραφία… στο Instagram

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, ωστόσο οι ταξιδιώτες φαίνεται πλέον να ψάχνουν μέρη που μπορούν να φωτογραφήσουν με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου και να τις ανεβάσουν στα social media. Φυσικά, οι επαγγελματίες του χώρου επωφελούνται από αυτές τις τάσεις, με εύκολο digital marketing για προώθηση, αλλά και για να δουν τι αρέσει στους πελάτες τους. Πλέον, πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί και συνοδοί ξέρουν ποιες είναι οι καλύτερες ώρες και γωνίες κάθε μέρους για να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν οι τουρίστες τους.

  1. Επαγγελματικό ταξίδι με δόσεις αναψυχής

Ένα από τα μεγαλύτερα trends θα είναι τα ταξίδια «bleisure», δηλαδή επαγγελματικά ταξίδια, που επεκτείνονται σε διακοπές, επεκτείνοντας τις δυνατότητες ταξιδιού μέσω της δουλειάς.