Αν και η αγορά του Queen Elizabeth II πριν από 10 χρόνια κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια, πλέον θα αρχίσει να προσφέρει αντίστοιχα έσοδα.

Το κρουαζιερόπλοιο των 294 μέτρων, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και θα βρίσκεται μόνιμα αγκυροβολημένο στο Μίνα Ράσιντ στο Ντουμπάι. Το Queen Elizabeth II ως ξενοδοχείο θα προσφέρει -μεταξύ άλλων- και 13 εστιατόρια και μπαρ, ύστερα από ριζική ανακαίνιση στο κρουαζιερόπλοιο.

Αυτό θα αρχίσει σταδιακά να υποδέχεται τους μοναδικούς του επισκέπτες από τις αρχές αυτού του μήνα, ενώ τα επίσημα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο.

Αν και κατά την αγορά προκάλεσε ένα σοκ στην οικονομία του εμιράτου, αφού έγινε λίγο πριν την παγκόσμια πιστωτική κρίση, τώρα θα μπορέσει να “ξεπληρώσει” το χρέος του και να αποπληρώσει την αγορά του.

Για την μετατροπή του Queen Elizabeth II σε ξενοδοχείο δαπανήθηκαν πάνω από 2,7 εκατομμύρια ώρες εργασίας όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο αυτό διέσχιζε τον Ατλαντικό Ωκεανό για σχεδόν 40 χρόνια πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι του από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη το 1969. Το πλοίο είχε χωρητικότητα για περισσότερους από 1.900 επιβάτες και πλήρωμα πάνω από 1.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σκάφους.

ΠΗΓΗ: