της Νίκης Παπάζογλου, insider.gr*

Το πρώτο έξυπνο ξενοδοχείο της χώρας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά και εισάγοντας και στη χώρα μας ένα μοντέλο φιλοξενίας που κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις της νέας γενιάς τουριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr, τo Kubik hotel, όπως θα ονομάζεται το νέο ξενοδοχείο, θα είναι τεσσάρων αστέρων και δυναμικότητας 56 δωματίων. Τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, επί της Αγίου Κωνσταντίνου, θα διαθέτει όλα τα κομφόρ μεταξύ αυτών εστιατόριο και roof Garden, το βασικό όμως χαρακτηριστικό τους είναι πως θα είναι σχεδόν όλα ηλεκτρονικά.

Βασισμένο στην πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνων σπιτιών knx, το νέο full digital ξενοδοχείο θα λειτουργεί «αυτόματα». Ο επισκέπτης θα μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις ανέσεις του δωματίου μέσω της ειδικής εφαρμογής που θα κατεβάζει στο κινητό του ή μέσα από το tablet που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε δωμάτιο.

Για την διαμονή του στο νέο έξυπνο ξενοδοχείο μάλιστα δεν θα χρειάζεται καν πραγματικό κλειδί αφού η διαδικασία του check – in θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς αναμονή στη ρεσεψιόν, και ο επισκέπτης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κλειδί καθώς και οδηγίες για πρόσβαση στο ξενοδοχείο και στο δωμάτιο του.

Κατά την διαμονή στο υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονου design δωμάτιό τους, οι επισκέπτες θα μπορούν να ρυθμίσουν την θέρμανση, την ένταση και το χρώμα του φωτισμού, το ξυπνητήρι, την τηλεόραση μέχρι και το άνοιγμα της κουρτίνας μέσα από το κινητό τους. Επιπλέον θα μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους σειρά στην LCD τηλεόρασή τους ξαπλωμένοι στο τετράγωνο, όχι ορθογώνιο, κρεβάτι τους.

Η φρέσκια για τα δεδομένα της Ελλάδας, tech εμπειρία που θα βιώνει ο επισκέπτης του Kubik hotel είναι παρόμοια με αυτή των έξυπνων ξενοδοχειακών μονάδων του εξωτερικού όπως το Yotel και το citizenM. Ακολουθώντας την τάση των τελευταίων χρόνων, το νέο ξενοδοχείο μοιάζει να έχει λαμπρές προοπτικές αφού κάνει την διαφορά μεταξύ των πολλών νέων καταλυμάτων που ανοίγουν την τελευταία περίοδο στη χώρα και δημιουργείται από ανθρώπους που έχουν πλούσια και πολυετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: insider.gr