Το 2018 ήταν το έτος κατά το οποίο το kombucha έγινε ο νέος μηλίτης, τα μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν και η νοτιοαμερικανική κουζίνα, από το Μεξικό στη Βραζιλία, ανέβηκε παγκοσμίως. Περισσότεροι σεφ άρχισαν να εισάγουν μικρο-εποχιακά μενού, αλλάζοντας συστατικά κάθε λίγες εβδομάδες. Καθώς μπήκαμε σε ένα νέο έτος, ρίχνουμε μια ματιά σε αυτό που θα μας κάνει να εντυπωσιαστούμε το 2019.

trends 2019

Γεύση του Ειρηνικού

Η περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, αποτελούμενη από γη που καλύπτει την Ωκεανία και την Ασία μέχρι  την Αμερική, φαίνεται να είναι η περιοχή που αποτελεί την πηγή για γαστρονομικές εμπνεύσεις. Αυτό που αναμένεται είναι ένα εύγευστο μείγμα από συστατικά που θα προέρχονται από την σύντηξη των διαφορετικών αυτών κουζινών.

Θαλασσινά σνακ

Αντί για λαχανικά ρίζες όπως η πατάτα και η ταπιόκα, θα στραφούμε προς τον ωκεανό για την έμπνευση των σνακ. Ενώ οι λεπτές λωρίδες αποξηραμένων φύλλων από φύκια ήταν η κύρια τάση πριν από μερικά χρόνια, η Whole Foods Market προβλέπει ότι τα θαλάσσια συστατικά θα εμφανιστούν σε περισσότερα τρόφιμα το 2019. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το βούτυρο των φύλλων και τα «noodles» φύκια που κατασκευάζονται από το καφέ θαλάσσιο φυτό. Τα πιο συναρπαστικά προϊόντα περιλαμβάνουν το καλαμάρι, ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη σνακ το οποίο αναμιγνύεται με μανιτάρια και τόνο που παράγεται από φύκια.

Φυτική πρωτεΐνη

Το “φυτικό” έχει γίνει πρόσφατα μια φράση κλειδί για το φαγητό. Επομένως, εδώ μπαίνουν εναλλακτικές πρωτεΐνες με φυτική προέλευση. Το αρχικό Impossible Foods της Silicon Valley κάνει “κρέας” από τέσσερα φυσικά συστατικά: πρωτεΐνη σιταριού, έλαιο καρύδας, πρωτεΐνη πατάτας και αιθέριο έλαιο. Διατροφικά, με αυτόν τον τρόπο το “κρέας” περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη και σίδηρο απ ‘ότι μια τυπική μορφή του κρέατος και έχει μηδενική χοληστερόλη.

Σπίτι μου σπιτάκι μου

Το “In” θα είναι το νέο “out” όταν πρόκειται για δείπνο. Σύμφωνα με μια έκθεση της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων Baum + Whiteman, περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να τρώνε στο σπίτι παρά να επισκεφτούν εστιατόρια. Αυτή η πρόβλεψη μπορεί να αποδοθεί στις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και στους λογαριασμούς εστιατορίων.

Οικολογική συσκευασία

Κάποια πρόοδος σημειώθηκε πέρυσι, όταν ένας αυξανόμενος αριθμός εμπορικών σημάτων επέλεξε να απομακρύνει τα πλαστικά καλαμάκια και να στραφεί και  σε μαχαιροπίρουνα φιλικά προς το περιβάλλον, από  υλικά όπως το βιοαποικοδομήσιμο άμυλο καλαμποκιού και το ανακυκλώσιμο χαρτόνι. Άλλα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν κερί μέλισσας, κερωμένο καμβά και σιλικόνη. Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον πρακτική φαίνεται να αυξάνεται, καθώς περισσότερες μάρκες και εστιατόρια απομακρύνονται από τα πλαστικά.

Source :