Οι σύγχρονες τεχνικές και καινοτομίες έχουν εισχωρήσει σε κάθε τομέα της ζωής μας, ακόμα και στη γαστρονομία, η οποία έχει φτάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Όλες αυτές οι τεχνικές δημιουργούν καινούρια πιάτα και καινούριες κουζίνες, τις οποίες το ευρύ κοινό έχει μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσει, είτε γιατί αποτελεί εμπειρία ζωής, είτε γιατί απλά τους αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις.

Για το λόγο αυτό πολλά είναι τα εστιατόρια διεθνώς, που διαμορφώνουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας για όλους εκείνους, που επιθυμούν να δοκιμάσουν τα ορόσημα πιάτα τους. Άλλα εστιατόρια προσφέρουν μεγάλη ποικιλία πιάτων χωρίς ποτό, και άλλα το ενσωματώνουν στην τιμή. Όποια κι αν είναι η διαδικασία, ωστόσο, γευσιγνωσίας, δεν είναι λίγα τα ξενοδοχεία που προσφέρουν αυτό το μενού έναντι μεγάλου -ή για την ακρίβεια τεράστιου- αντιτίμου.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα 3 ακριβότερα μενού γευσιγνωσίας σε όλον τον κόσμο, που πραγματικά μια τέτοια δοκιμή κοστίζει μια περιουσία!

1. Sublimotion, Ίμπιζα

Το εστιατόριο αυτό χρεώνει το μενού γευσιγνωσίας 1.600 δολάρια ανά άτομο. Το μενού περιλαμβάνει μόλις 13 πιάτα και διαρκεί τρεις ώρες, στις οποίες ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει φουτουριστικές τεχνικές, που αποτυπώνονται στο φαγητό του και διάφορα cocktails της επιλογής του.

2. Ultraviolet, Σανγκάη

Το αμέσως επόμενο εστιατόριο στη λίστα, είναι το Ultraviolet, το μενού του οποίου κοστίζει 850 δολάρια περίπου ανά άτομο. Σε αυτήν την εμπειρία γευσιγνωσίας ο πελάτης θα μπει στη διαδικασία δοκιμής 20 πιάτων, μέσα σε ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας με εικόνες και ηχητικό υλικό, που θα ευαισθητοποιήσει όλες τις αισθήσεις πέραν της γεύσης.

3. Masa, Νέα Υόρκη

Η τιμή του μενού αυτού του εστιατορίου ανέρχεται στα 600 δολάρια ανά άτομο και προσφέρει 20 με 25 πιάτα. Σε αυτήν την διαδικασία, ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει μια από τις καλύτερες ιαπωνικές κουζίνες στην Αμερική, μέσα σε ένα απλό και ήρεμο περιβάλλον, που τα πιάτα δείχνουν ακόμη πιο εκπληκτικά.

 

ΠΗΓΗ: